5 BİN YILLIK TERAPİ REFLEKSOLOJİ EMET TERMALDE ŞÎFA DAĞITIYOR

 5000 yıl önce dün yada uygulanmaya başlayan, bedenin kendi kendini iyileştirmesi için yapılan tedavi yöntemi Refleksoloji ( Sinir ucu masajı) günümüzde de en çok tercih edilen alternatif tedavi yöntemi olarak uygulanıyor.

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

 5000 yıl önce dün yada uygulanmaya başlayan, bedenin kendi kendini iyileştirmesi için yapılan tedavi yöntemi Refleksoloji ( Sinir ucu masajı) günümüzde de en çok tercih edilen alternatif tedavi yöntemi olarak uygulanıyor.

Emet Termal Clinic Otel’de, kaplıca tedavi merkezi ile beraber artık Refleksoloji hizmeti de veriyor.

Her ağacın bir kökü olduğunu, ağacın ancak köküne dökülen su ile beslendiğini ve büyüdüğünü ifade eden Refleksolog Maide Tuğlu ; “ Vücudumuzun da kökleri yani sinirlerinin uçları ayağımızda ve ellerimizdedir. Her organımızın her bölgemizin sinir uçları farklı noktalardır. Mesela gözlerimizin sinir ucu noktaları ikinci ve üçüncü ayak parmaklarımızda iken, beynimizin sinir ucu ayak başparmağımızdadır. İyi bir refleksolog bu noktalara dokunarak hangi bölgede rahatsızlık olduğunu anlayabilir. Refleksolojinin sadece vücuttaki hastalıkların erken öğrenilmesinde değil  tedavi edilmesinde de büyük önemi vardır. Refleksoloji gerilim ve stresi azaltır. Bedenin kendi kendini iyileştirmesinde yardımcı olur. Kan basıncını düzenleyerek uykusuzluğu azaltır. İdrar yolu problemlerinin iyileşmesine yardımcı olur. Depresyon panik atak, migren’de de etkisi büyüktür.”dedi.

Eşi gibi kendisinde Refleksolog olan Murat Tuğlu ise bu alternatif tedavi yönteminin 5000 yıldır kullanıldığı söyledi. Murat Tuğlu ; “ 

Refleksoloji, sağlıklı kalmak için ayaklardaki refleks noktalarını uyarmaya dayanan bir terapidir. Vücudun her organının ayaklarda bulunan belirli bir noktaya karşılık geldiği ve bunlara uygulayacağınız nokta basınçlarla tüm vücudu formatlayıp dengeleyebileceğimiz ve hatta bir dizi rahatsızlığın sonlanmasına yardımcı olabileceğiz bir terapidir. Örneğin mide sorunları, ayağın yuvarlak ve etli yerinin hemen altına, baş ağrıları da ayak başparmağına uygulanacak bir nokta basınçla giderilebilir. Noktalarının çoğu tabanlardadır, ancak ayağın üzerinde ve bilek çevresinde de birkaç nokta vardır.

Refleksoloji uzmanları, vücudun herhangi bir yerindeki rahatsızlığın ayakların bu bölgeye karşılık gelen noktasındaki duyarlılıkla dışarı yansıdığını söyler; hastalıkları teşhis ettiklerini iddia etmezler ama iyi bir terapist vücudun neresinde bir zayıflık olduğunu rahatlıkla bulabilir.

Aslında şifa insanın kendi vücudunda gizlidir ama doğru bir dokunuş ister.Yapilan araştırmalarda göstermîşki refleksoloji terapisi başta günümüzünde en büyuk sıkıntısı depresyon,panik atak,migren,uyku bozukluğu,bel fıtıgı,boyun fıtığı,böbrek rahatsızlıgı,hormonal rahatsızliklarda belli seans aralıklarıyla uygulandığında tamamlayıcı destek terapi olarak çok büyük fayda saglamaktadır."dedi.

 

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN