AK PARTİLİ TURASI'DEVAMLI BÜYÜYEN BİR TÜRKİYE İÇİN EVET'

AK parti Hisarcık ilçe başkanı Salim Turası referandumda neden EVET dediğini Gaziemet gazetesi ve Kütahyanet için yazdı.

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

Türkiye Cumhuriyeti kuruluş tarihinden beri süre gelen tertipsiz ve düzensiz seçimlerin önüne geçilerek her 5 yılda bir aynı tarihte yapılması sağlanacak. Bu sayede ülkemizin yönetiminde istikrar sağlanacaktır.

                Meclisin yetkileri artırılarak milleti temsil eden vekiller daha fazla yetki ile donatılarak demokrasinin güçlenmesi sağlanacaktır.Bir çok kişi tarafından bahsedilenin aksine bir kişinin değil,meclisin yetkisi artırılacaktır.Meclisin denetim yetkisi artırılacaktır.Buda milletin yetkisi artırır niteliktedir.Onun için EVET

                Koalisyon hükümetlerinin bir daha yaşanmaması için EVET.Ülkemizin güçlü olması için güçlü hükümet ve iktidarla mümkündür.Ülkemizde anayasa kitabı fırlattığında kirzler olmuştur.Aynı durumları tekrar yaşamamak  için EVET

                Mevcut sistemde 93 yılda 65 hükümet kurulmuştur. Ülkemiz geçmiş yılların ezilmişliğinden kurtularak ekonomisiyle gelişmişliği ile artık dünyanın ilk ekonomileri arasındadır. Bu durum yıllar önce hayal bile daha da büyük hedeflere kilitlenen bir Türkiye'den bahsediyoruz. Hiç şüphesiz bu olumlu gelişmeler istikrarlı bir yönetimin sonucudur..İstikrarlı bir yönetimde ancak başkanlık sistemi ile mümkündür.

Yapılacak kanunlarla seçim tarihleri belli odluğu için seçim belirsizliğine girmeyen istikrarlı bir ülke için EVET

                Halkımız hem meclisi hemde Cumhurbaşkanını seçerek yönetimde çift başlılık ortadan kalkacaktır.Halkımızın seçtiği Cumhurbaşkanı yürütmenin başında olacaktır.Onun için EVET.

                Halkın iradesiyle seçilmiş Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan, 1982 Anayasası'ndaki yetkilerini kullanıyor. Anayasanın kendisine verdiği hakkı, sizin oylarınızla seçilmiş olmanın da yetkisiyle kullanıyor. Ama bu seferde yürütme ile yasama iç içe girdi. Kargaşalar çıkıyor. Ülkenin büyümesinin önünde engel olacak sistem sıkıntısı ülkemizi zora sokuyor.Her bakımdan  GÜÇLÜ TÜRKİYE,Güçlü Hükümetler,Güçlü gençlik,Güçlü Meclis için EVET diyorum.

                Sizin aracılığınız ile referandumda sağduyusu ile  hareket edecke hemşehrilerime saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

 

                                                                                                              SALİM TURASI

                                                                                              Hİsarcık AK parti İlçe Başkanı

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN