ATIK SU ARITMA TESİSİ PROJESİ ONAYLANDI

Emet atıksu arıtma tesisinin kesin projesinin İller bankasınca onaylandığı ve önümüzdeki günlerde ihaleye çıkarılarak yapımına başlanılacağı bildirildi.

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

Emet atıksu arıtma tesisinin kesin projesinin İller bankasınca onaylandığı ve önümzdeki günlerde ihaleye çıkarılarka yapımına başlanılacağı bildirildi.

Belediye Başkanı Mustafa Koca, yaptığı açıklamada, Yaklaşık olarak 3 yıl sonunda tamamlanan mahkeme sürecinde tesis yapımına müsait alanın tapuları belediye adına tescil edildikten sonra evraklaruın hemen İller Bankası'na iletilerek Atıksu Arıtma tesisinin yapılması talebimizi ettiklerini  
12 Kasım 2015 tarihinde proje ihalesinin yapıldığını ifade edere şunları söyledi;

“Bugün itibarı ile İlle bankamızın 15.09.2017 tarih ve 23053 sayılı yazıları ile  projesi tamamlanan ve İller bankasınca kesin projesimizin onaylandığı bildirilmiştir. Hayırlı olsun “dedi.

Başkan Koca;”Tesisin ilçemize kazandırılmasındaki katkılarından dolayı Çevre ve Şehircilik bakanığımıza ,İller bankası genel ve bölge müdürlüklerimize AK Parti Kütahya Milletvekillerimize Emethalkımız adına teşekkür ediyorum. İlçemize hayırlı olsun" ifadelerini kullandı. . 

Yaklaşık olarak 5 milyon TL'ye mal olacak olan tesisin yüzde 50'lik bir bedeli İller Bankası'ndan hibe olarak karşılandığı, geriye kalan diğer bedel için ise, Kalkınma Ajanslarınca mali destek alınabilindiği belirtildi. 

Arıtma tesisinin yapılmasına müteakip ilçenin Hamamayağı, Gelenbek ve Taşoluk derelerine uzanan kanalizasyon hatlarının bağlantılarının birleştirilerek atıksuların arıtılarak doğaya salınacağı, bu kapsamda kanunların yerine getirilmesi ile birlikte sorunların da ortadan kaldırılacağı kaydedildi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN