CHP'Lİ HÜRRİYET 'TÜRKİYE'Yİ PARÇALAMA ANAYASASINA HAYIR'

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet referandumda neden HAYIR dediğini Gaziemet gazetesi ve Kütahyanet için yazdı

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

Ülke yangın yeri, ekonomi ve işsizlik almış başına gidiyor biz cumhurbaşkanlığı görünümünde başkanlığı konuşuyoruz.  Başkanlık ve tek adam olmak nasıl bir hırs ki, Meclisi neredeyse anayasa meydan muharebesine dönüştürdüler. Anayasa tartışmalarında benim suç işleme özgürlüğüm var diyen bakanları gördük, erkek kılığında Yelizleri gördük ne yazık ki. İlk önce yakınlarımızdan başlayarak, ülke nereden nereye geldi,  nereye sürükleniyor tek tek inandırıcı şekilde yorulmadan açıklamak zorundayız. Hayır demezsek ülkenin başına neler gelecek vatandaşlara tek tek anlatmak zorundayız” 

Biz bütün başkanlara karşıyız. Biz ülkenin bölünmesine karşıyız. İşte bunları tek tek Emet’in Kütahya’nın  mahallerinde  herkese anlatmak ve inandırmak zorundayız. Aksi takdirde bize seçim hakkı bir daha verilmez. 2010 referandum’unda  bas bas bağırdık. Yargıyla bu kadar oynarsanız darbe kaçınılmaz olur dedik. İşte 15 Temmuz un bombaları 2010 referandum’ unda  dolduruldu.  Şuan müthiş bir güç zehirlenmesi içerisindeler. Bunun için adeta kellemizi koyduk diyen Milletvekilleri gördük. Bu önümüzdeki 18 maddelik anayasa rejim değişikliği. O yüzde bunu anlatırken ağzımızı alıştıralım.  Bu bir rejim anayasasıdır.  Bu bir torba anayasasıdır. FETÖ ve çetesi ülkeye 3 bomba atmıştı, şimdi AKP milli iradeye 18 bomba atmaya hazırlanıyor

Bu zulme son vermek bizim elimizde. Biz haklıyız kazanacak olanda biziz. Ama hep birlikte gayret etmemiz lazım.  Yasama yürütme yargı’ yı tek bir kişiyi belirleyecek. Bu yetki kimseye verilmemeli.  Seçilecek olacak başkan’ a fesih etme hakkı veriliyor. Meclis’ i fes ederse sonsuza kadar başkan kalabilecek. Milletin yararına yasa çıkardık. Başkan bey beğenmedi bunu veto edebilir.   Başbakan ve bakanlar olmayacak, başkan yardımcıları olacak. Başkan yardımcıları sadece başkan’a karşı sorumlu olacak.  Bu anayasa federasyonu getirir, federasyonda Türkiye’ yi parçalar”

Bizim için Cumhuriyet yoksa bu anayasa da yok. Demokrasi yoksa, benim hakkım yoksa, hukukum, milletim, insan olma hakları yoksa bu anayasa da millet için yok demektir. Bu zulme son vermek inanın bizim elimizde. Ha bir gayret. Anlatacağız. Kuvvetler ayrılığı getireceğiz diyorlar. Yalan. Tam tersine kuvvetler birliğini getirmek istiyorlar. 


               Bunu saraya vermek istiyorlar. Seçilecek olan başkana fesih hakkı getiriyor. Kim kimi yargılayacak. Hepsinin kuyruğu birbirine dokunuyor. Atatürk’e bile verilmeyen ferman yetkilerini almayı amaçlıyorlar.

Hadi bir cesaret korkmayın. Bir karşı durun, sesinizi çıkarın. Bu son durak. Dönüşü yok. Tüm Türkiye’ye Kütahya’ya Emet’ Hisarcık’a  hadi bir cesaret diyorum!!!

 

                                                                                                                 Fatma Kaplan Hürriyet

                                                                                                                  CHP  Kocaeli Milletvekili

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN