EMET BELEDİYESİ ELEKTRİK ÜRETİMİ İLLER BANKASINDAN ONAYLANDI

Emet belediye başkanı Mustafa Koca,Emet belediyesinin Yörükler çiftliği mevkiinde 17 bin metre kare arazi üzerinde kuracağı güneş enerjisinden elektrik üretimi projesinin iller bankasınca onaylandığını açıkladı.

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

Emet belediye başkanı Mustafa Koca,Emet belediyesinin Yörükler çiftliği mevkiinde 17 bin metre kare arazi üzerinde kuracağı güneş enerjisinden elektrik üretimi projesinin  iller bankasınca onaylandığını açıkladı.

Yörükler çiftliği mevkiinde  17 bin metre kare arazide 5845 m2 alan içerisinde kurulacak 3600 adet güneş panelinden yılda 1.210.410 kilowaat elektrik üretimi planlanıyor.

Yaklaşık 10 aydır fizibilite raporları beklenen güneş enerjisi projesinde iller bankası projeyi onayladı. Emet belediyesi İller bankası vasıtası ile bu santrali ilçeye kazandıracak. Yörükler çiftliğinde güneş tarlasının kurulacağı alanda belediyece alt yapı çalışmalarınada başlanırken, Oedaş’tan alınacak proje lisansının ardından, ihaleye çıkarılacak.

Belediye başkanı Mustafa Koca belediyece ödenen aylık 60 yıllık  750 bin tl’yi bulan elektrik faturalarını karşılamak, ve bu yönde yapılan harcamaları Emet halkına hizmete dönüştürmek adına Güneş enerjisinden elektrik üretimine geçilecekğini ifade ederek şunları söyledi;

            “Yaklaşık  3 milyon tl maliyet ile ilçemizde aylık 1000 megawatt elektirik üretimi yapmak istiyoruz. Bu konuda iller bankamız ile gerekli etüt çalışmaları yapılarka onay alındı. Yörükler çiftliğimizde kendi elektriğimizi üreterek, hem ülke ekonomimize katkı sağlayacak hemde belediyemizin enerji maliyetlerini karşılayacağız. 17 bin metre kare alanda yaklaşık 3600 güneş paneli ile aylık 800 ila 1000 megawaat elektrik üretmek için çalışıyoruz.  Ayrıca Üreterek, tesislerimizin maliyetinide karşılama yöntemlerini değerlendiriyoruz.. Bölgemiz Güneş enerjisini elektrik enerjisine dönüştürmek için çok avantajlı konumda. Bu avantajı değerlendirip kendi elektrik enerjimizi üreteceğiz ve belediyemizin enerji tüketim bedelini aşağı seviyelere çekeceğiz. Böylece elektrik enerjisi için harcadığımız miktarı halkımıza yeni hizmetler üretmekte kullanacağız. Amacımız tasarruflarımızı hizmete dönüştürmek” dedi.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN