EMET BELEDİYESİ KENDİ ENERJİSİNİ ÜRETECEK

Emet belediyesi iller bankası ile içme suyu projesinde son çalışmaları yaparken, güneş enerji santrali projesindede sona yaklaştı.

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

Emet belediyesinde dün hareketli bir gün yaşandı.İller bankasından gelen teknik ekipler ile ilçede çizimi devam eden içme suyu proje çalışmaları yanı sıra 7 aylık güneş enerji santrali içinde resmi çalışmalar tamamlanarak uygulama aşamasına getirildi.

            Emet belediyesi aylık 60 yıllık  750 bin tl’yi bulan elektrik faturalarını karşılamak, ve bu yönde yapılan harcamaları Emet halkına hizmete dönüştürmek adına Güneş enerjisinden elektrik üretimine geçiyor.

            Yörükler çiftliği mevkiinde 17 bin metre kare alan içerisinde kurulacak güneş enerji santralinde aylık 1000 megawatt elektrik üretimi hedefleniyor. Konu ile ilgili bir açıklama yapan belediye başkanı Mustafa Koca, 7 aylık fizibilite ve resmi çalışmaların ardından enerji üretim santrali projesinde sona gelindiğini ifade ederek  şunları söyledi;

            “Yaklaşık  3 milyon tl maliyet ile ilçemizde aylık 1000 megawatt elektirik üretimi yapmak istiyoruz. Bu konuda iller bankamız ile gerekli etüt çalışmaları yapılıyor. Yörükler çiftliğimizde kendi elektriğimizi üreterek, hem ülke ekonomimize katkı sağlamak hemde belediyemizin enerji maliyetlerini karşılamayı hedefliyoruz. 17 bin metre kare alanda yaklaşık 3500 güneş paneli ile aylık 800 ila 1000 megawaat elektrik üretmek için çalışıyoruz.  Ayrıca Üreterek, tesislerimizin maliyetinide karşılama yöntemlerini değerlendiriyoruz.. Bölgemiz Güneş enerjisini elektrik enerjisine dönüştürmek için çok avantajlı konumda. Bu avantajı değerlendirip kendi elektrik enerjimizi üreteceğiz ve belediyemizin enerji tüketim bedelini aşağı seviyelere çekeceğiz. Böylece elektrik enerjisi için harcadığımız miktarı halkımıza yeni hizmetler üretmekte kullanacağız. Amacımız tasarruflarımızı hizmete dönüştürmek” dedi.

            

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN