EMET GAZİKEMAL YAPIM İHALESİ YAYINLANDI

Emet Gazikemal lköğretim okulu yıkılırken yerine yapılacak olan 16 derslikli okul yapım ihalesi yayınlandı.

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

Gazetemizde sıkça haberlerine yer verdiğimiz ve Eğitimde Kütahya bölgesinde fiziki anlamda birçok okulda değişim ve yeni okul yapma çalışmaları gerçekleşirken Emet Gazi Kemal İlkokulu kaderine terk edilmesi haksızlığı sona erdi. Yeniden yapım için yıkılan okulun yapım ihaleside Kütahya özel idaresince ihaleye çıkarıldı.

Ana binası 1970 deprem sonrası yapılan 2000 li yıllarda tek kat ilave bina yapılan okulun çağın şartlarına uygun hale getirilmesi ve yeni bir bina yapılması okul öğrenci velilerinin ve mahalle halkının ortak beklentileri arasında yer alıyordu. Nihayet değişim kararı verilen okul yıkıldı.

Yerine 16 derslikli modern bir bin yapımı Kütahya özel idaresince ihale edilen okulun ihale tarihi ise 25 Ekim olarak açıklandı.420 takvim gününde tamamlanacak okul 3 katlı olurken en üst katta ise ilçemizin önemli bir eksiğide giderilecek.

            Yeni okulun en üst katına 300 kişilik anfi türü konferans salonu ve 60 kişilik toplantı salonu yapılacak. Yaklaşık 50 yılık bina yıkılarak tarihe karışırken GaziKemal’in adına yakışır yeni yapılacak bina 2018-2019 öğretim yılında hizmete geçmiş olacak.

DARISI CEVZİDERE OKULUMUZUN BAŞINA

            Depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle yenisinin yapılacağı kararları alınmasına rağmen yıkılan ve yerine okul yapılmayan Cevizdere ilköğretim okulu ise beklemede. İl milli eğitim müdürlüğünün 800 metrede okul bulunduğu ifadelerinin gerçeği yansıtmadığı,dere mahallesinde bazı semtlerde en yakın okula 1300 metre mesafenin bulunduğu heyet raporlarında olmasına rağmen okulun yapılmayışı dere mahallesi sakinlerinin eleştirisine neden oluyor.

            Dere mahallesi muhtarı Ali kalaycı ilçeye yapılan her hizmete destek verdiklerini ve emeği geçenlere teşekkür ettiklerini ifade  ederek;” Gazikemal okulumuzun yeniden yapılması tüm Emetliler gibi bizleri sevindirmiştir. Ancak hakkımızın göz ardı edilmesi ve cevizdere okulumuzun halen yapılmaması mahalle halkımızı  üzmektedir. Biran önce hakkımızın verilmesini ve yıkılan okulumuzun yeniden yapılmasını talep ediyoruz “dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN