EMETLİLER BU DEFA TOPLU İFTAR İÇİN MEYDANLARDAYDI

Emet halkı belediyece organize edilen toplu iftar ve teravi namazında buluştu.

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

 

            Emet belediyesi geleneksel toplu iftar ve teravi programı Emet hükümet meydanında yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi.Yaklaşık 2500 kişi Emet meydanını doldururken,artık bir gelenek halini alan toplu iftar programı ile Emet’te protokolü,halkı, yaşlısı genci meydanda bir araya gelip,beraber oruçlarını açıp beraber dua ettiler.

            Gün boyu hareketliliğin yaşandığı iftar programına belediye başkanı Mustafa Koca ev sahipliğinde Emet kaymakamı Mahmuthan Arslan,Garnizon komutanı Murat Kılıçaslan,Emniyet müdürü Gökhan  Yıldırım,siyasi parti başkan ve temsilcileri,daire müdürleri,oda başkanları,mahalle ve köy muhtarları,şehit aileleri ve gazilerimiz,özel çocuklarımız ve aileleri, ve yoğun bir halk katılımı gerçekleşti.

            Emet hükümet meydanında Salı günü başlayan  Ramazan etkinlikleri kapsamında kurulan oyun parkurlarında çocuklar toplu iftar günüde  gönüllerince eğlendiler. Belediye ekiplerinin gün boyu süren çalışmaları ile meydanlar masa ve sandalyeler ile donatıldı.İftar saatlerinde meddah,karagöz ve Hacivat,Nasrettin hoca,tahtabacak, palyaço gösterileri sunulurken, Cumhurbaşkanlığı  külliyesi beştepe millet cami imam hatibi Ahmet Aybar’ tarafından okunan Kur’an tilaveti ile program devam etti. Aybar hoca’nın Kur’an tilaveti, iftara katılanlarca büyük bir huşu içinde dinlendi.

            BAŞKAN KOCA;”BİZLER MEYDANLARA SIĞMAYAN BÜYÜK BİR AİLEYİZ”

            Ezan öncesi halka hitap eden Emet belediye başkanı Mustafa Koca,Emetin  sadece il bazında değil, ülkemizin bir çok ilinden ses getiren sosyal sorumluluk projelerinin devam edeceğini belirterek;” Çünkü halkımız bu hizmetlerin en iyilerine layıktır. Kaldırm,su,yol,asfat,kanalizasyon yapmak zaten biz başkanların asli görevleri… Bunları hizmet olarak sunmak sizlere karşı görevimiz. Ama bunun yanında yaşamlarının her anında insanlarımızın yanında yer almak onların yüreklerine dokunmayı görev kabul ediyoruz.Artık Emet’te hoş geldin bebek, yalnız değilsiniz, ve buna benzer özel çocuklarımız ve yaşlı ziyaretlerimizi halkımız benimsedi. Her zaman belediyelerini ve başkanlarını yanlarında görebiliyorlar.Bundan sonrada Allahın izniyle görmeye devam edecekler.İşte bugünde meydanları doldurdunuz. Meydanlara sığmıyoruz. Bizler büyük bir aileyiz. Emet belediye başkanı olarak tüm halkımıza sesleniyorum.Sizlerden ricam nerde yardıma muhtaç bir komşunuz varsa,gelin bizlere haber verin. Dertlerine beraber çözmeye çalışalım. Kimsesiz ve hasta vatandaşarımız ile, yine hasta çocuklarımız için makam arabamız emirlerinde… Ankara,Eskişehir,Bursa nerde derman varsa götürmeye hazırız.”dedi.

            Başkan Koca bazı şer odaklarının  kasıtlı karalamala ve yıldırma çalışmalarına asla boyun eğmeyeceklerini belirttiği konuşmasında;” Bazıları dışarıdan ahkam kesmeye kalkıyor. Meydanları,halkı görmeyenler, halkla beraber olmayı ve bu güzellikleri yaşayamayanlar, ramazan ayının ulviyetini paylaşmayanların oyunlarına asla boyun eğmeyeceğiz. Dünde boyun eğmemiştik,yarında asla boyun eğmeyeceğiz.Kimse merak etmesinki  Sizler için,Emet için en güzelini yapmaya ve hizmet vermeye devam edeceğiz “dedi.

            Başkan Koca ramazan iftar çadırı destekleri için ilçe kaymakamı Mhamuthan Arslana iftar orgnziasyonlarına katkıları için Emetbor işletmesi ve Emet termal resort işletme müdürlüğüne teşekkür etti.

            Mustafa Koca’nın konuşmasının ardından  Emet Ashaboğlu okulu  özel alt sınıfı adına  sınıf öğrencisi Eren Kaymak  ile  Özel yavuz eğitim verehabilitasyon merkezi sahibi Hakkı Yavuz özel çocuklarımıza,ilgi ve desteklerinden dolayı belediye başkanı Koca’ya çiçek takdim ettiler.

                        EMET 15 TEMMUZ DEMOKRASİ MEYDANINDA TOPLU TERAVİ

            Ezan ile birlikte Emet halkı hep birlikte oruçlarını açarken,yemek sonrası okunan dualarla meydanda birlik havası yaşandı.

            İftar sonrası, meddah,oyun parkurları, pamuk şeker, ramazan macunu,soğuk içecek ikramlarıyla devam eden toplu iftar ve ramazan etkinlikleri teravi namazı ile devam etti.

            Emet belediyesi su işleri ekiplerince  meydanda bayanlar ve erkekler için abdest alma bölümleri hazırlandı. Meydanda bayanlar için paravanlar ile namaz bölümleri yapıldı.     “Seccadeni al da gel” sloganıyla günler öncesinden yapılan duyurularla Emet halkı Beştepe cami imam hatibi Ahmet Aybar hoca ile meydanda teravi namazı kıldı. Teravi namazına bayanların daha yoğun ilgi gösterdiği gözlemlendi.

            Teravi namazı ile sona eren program sonrası belediye ekiplerince meydanda hummalı bir çalışma gerçekleştirilerek,gece geç saatlere kadar meydan hareketliliği devam etti.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN