KAVUNCUDAN HEKİMLERE ÇAĞRIEMET'E GELİN

Milletvekili Prof.Dr. Vural Kavuncu 2017-3 açıktan atama kurasında Emet devlet hastanesinde açılan 2 diş hekimi, 1 kadın doğum uzmanı ,1 genel cerrah kadroları için doktorlara çağrıda bulundu.

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyon başkanı aynı zamanda Kütahya Milletvekili Prof.Dr. Vural Kavuncu 2017-3 açıktan atama kurasında Emet devlet hastanesinde açılan  2 diş hekimi, 1 kadın doğum uzmanı ,1 genel cerrah kadroları için doktorlara çağrıda bulundu.

            Emet ilçesinde 2018 yılında hizmete geçecek olan yeni devlet hastanesinin fiziki donanımları ile bölgede örnek bir hastane olacağına dikkat çeken Kavuncu şunları söyledi;

            “Emet ilçemizde  Çocuk doktoru,genel cerrah,dahiliyeci,anestezi uzmanı kadrolarımız doluyken sadece Kadın doğum doktoru konusunda açığımız vardı. Bu sorun sadece ilçemize has değil,ülkemizin genel bir sorunuydu. Ataması yapılan genel cerrahımızda yandal sınavlarını kazanınca cerrah kadromuzda boşaldı. Geçtiğimiz haftalarda Ak parti Emet ilçe teşkilatımız ile beraber başta Sağlık bakanımız  Ahmet Demircan olmak üzere  Sağlık konusunda bir dizi ziyaretler gerçekleştirerek taleplerimizi ilettik. Bu çalışmalarımız sonucu açıktan atama kuralarına Emet ilçemize bir Kadın doğum uzmanı,bir cerrah 2 diş doktoru kadrolarımız açıldı. İlçemize hayırlı olmasını dilerken başta sayın Bakanımız olmak üzere, Sağlık bakan yardımcılarımız ve müsteşarlarımıza teşekkür ediyoruz “dedi.

            Kavuncu, kadroları açılan branşlarda doktorlarımızın  tercihte bulunması için başta Kütahyalı hemşehri doktorlarımız üzerine tüm doktorlarımıza başvuru yapmaları çağrısında bulunurken şunları söyledi;

            “Emet ilçemizde sağlık konusunda en çok yaşadığımız sıkıntımız doktor atamaları değil,atanan doktorlarımızı ilçemizde tutmak. Bakınız  göreve geldiğimiz 2011 yılından bu yana Emet devlet hastanemize 3 tane kadın doğum uzmanı ataması yapıldı. Fakat doktorlarımızın çeşitli sebeblerle ayrılması ilede bir süredir açık kaldı.Biz Emet ilçemizde bu sorunu aşmak için Kütahyamızda sadece Emet ilçemizde uygulanan  4924 uygulamasını getirdik. Yani Emet ilçemizde görev yapan doktorlarımız diğer il ve ilçelerimizde görev yapan doktorlarımıza oranla 2500 ila 3000 TL arasında daha fazla ücret alıyor.  Emet ilçemizin bağlantı yolları hızla yapılıyor. Zaten şirin ve insanların mutlu olabileceği ender ilçelerden birisi olan Emet ilçemiz, hızla yapımı devam eden yolları, yeni açılacak hastanesi,termal turizm zenginlikleri ile  çok daha cazip bir ilçe konumuna geliyor.  Açılan kadrolarımızın boş kalmaması için başta Kütahyalı hemşehrilerimiz olmak üzere tüm doktorlarımıza buradan çağrı yapmak istiyorum.  Fiziki şartları moderleşen yeni hastanesi, çalışmaları hızla devam eden yol çalışmalarıyla kolay ulaşımı,zengin termal ve doğal güzellikleri ile  Emet ilçemizi tercih edin, başvurun. Eminiz Emet ilçemizdem çok memnun kalacaksınız “dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN