MİLLETVEKİLİ KAVUNCU EMET'TE İLÇE GÜNDEMİNİ DEĞERLENDİRDİ

Ak parti Kütahya Milletvekili Prof. Dr. Vural Kavuncu Emet ilçesini ziyaret ederek devam eden kamu yatırımlarını yerinde inceledi.

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

 

            Ak parti Kütahya Milletvekili Prof. Dr. Vural Kavuncu Emet ilçesini ziyaret ederek devam eden kamu yatırımalrını yerinde inceledi. İlçede yapımı  devame den çalışmalar hakkında bilgi veren Kavuncu Muhtarlar, stklarla bir araya gelirken,Emetliler dayanışma ve kalkınma derneği turizm komisyonu ilede bir araya gelerek Turizm yatırımları konusunda istişarelerde bulundu.

            Öncelikle AK parti ilçe  başkanı Hüseyin Doğan ve teşkilatı ziyaret eden Kavuncu, yeni hastane çalışmalarını yerinde inceledi.

                        BÖLGENİN BİRLİĞİ BİZLERE EV ÖDEVİ VERECEK

            Emetliler dayanışma ve kalkınma derneği bünyesinde Emet ve Hisarcıklı vatandaşların yuvarlak masa etrafında toplanmalarını önemsediklerini belirten Kavuncu; “İnsanların yuvarlak masa etrafında toplanıp,konuşmaları,tartışmaları ve fikir üretmelerini önemsiyoruz. Bu tür ortak çalışmalar bizlerede ışık tutacak ve yeni çalışmalar için ev ödevi anlamı taşıyacaktır. “dedi.

            Kavuncu Emet ilçesinin turizm potansiyelini değerlendirilmesi adına termal turizm ve iki taş kanyonunun etkin tanıtımı ile dağ turizmi gibi konularda etkin bir tanıtım atağına girmesinin, bölgeye yatırımcı çekilmesine katkı sağlayacağını ifade etti. Dayanışma derneği başkanı İsmail Elmacı ve dernek turizm komsiyon başkanı Ramazna Sezerde önceki toplantılarda değerlendirilen turizm raporlarını Milletvekili Kavuncuya aktardılar.                               

                                  ALT YAPISI HAZIR YOL İHALESİ 15 ŞUBATTA

            Yol konusunda Simav ve Çavdarhisar yollarında yapımların devam ettiğini belirten Kavuncu,tavşanlı yolu için şunları söyledi “Tavşanlı Emet istikametinde ki 0-19 km deki çalışmalar devam ediyor.Bu alanda vatandaş itirazları var,çözmek için çalışıyoruz. 19-51 km arasındaki heyelanlı bölgenin onarımı yapılarak hizmete açıldı,ancak çalışma devam ediyor. Bu mevkiye 40 metre boyunda 180 kazık çakıldı.26-51 km alan içersinde ise yarım yamalak,alt yapısı tamalanmış ama ilerleyememiş alanımız mevcut. Bu sadece devletten kaynaklanan ir durum değil. İmar problemleri,kamulaştırma sorunları projelerin yürtülemez hale gelmesini sağladı ve 2 defa iptal oldu. Şimdi ise tamamı 15 Şubatta ihale ediliyor.İyi bir firmanın ihaleyi alması halinde bu sene bu yolun önemli bir kısmı tamamlanacak. Çünkü güzergahın alt yapısı hazır.İnşallah bu yolumuz bitince daha güvenli hale gelecek.

            Son dönemlerde meydana gelen asit tankeri kazaları ve yola dökülen asitler bizlerinde bu yolda olan çalışmalarımıza daha da yoğunlaşmamamız sağladı. Şuan karayolları tşıma şartlarını taşıyan tankerler yok. 7 ay sonra yapılacak ihalede günün şartlarına uygun modern tankerler dışında bu tür tankerler ihale ile asit taşıayamayacak. Bu ihaleye Emet taşıyıcılar koop. de girebilir. Tabi bizim  dileğimiz bölgemizdeki firmaların bu işi almalarıdır.” Dedi.

            YENİ HASTANEMİZİN AÇILIŞININ ELİ KULAĞINDA

            Son derece modern ve bölgemiz için büyük bir kazanım olacak  olan yeni devlet hastanesinin açılmasına çok az bir zaman kaldığını belirten Kavuncu;” Her ne kadar 60 yatak görünsede yoğun bakım ünitesi ve acil servisi iel Emet yeni devlet hastanesi 80 yataklı bir hastanedir. Son derece modern bir hastaneye bölgemiz kavuşuyor. Hastanemizin tıbbi malzemeleri gelmeye başladı. Eksiğimiz doktor konusunda.Ama inanıyoruzki yeni hastanenin fiziki şartları tüm doktorların çalışmak isteyeceği bir ortam olacağı için kadrolarımız dolacak. Önümüzdeki haftanda itibaren genel cerrah gelecek ve ameliyatlar hastanemizde tekrar başlayacak. Yine önümüzdeki hafta dahiliye doktorumuz görevine başlayacak.Öğrendiğimiz kadarıyla dahiliye uzmanımızın eşleri çocuk doktoruymuş.Çocuk doktorumuzunda Emette görev yapması için gereğini yapacağız. Malum çocuk doktoru ile ilgili meydana gelen olaylar sıkıntı arattı.Ben bu süreçte Emet halkına ve stklara provakasyonlara gelmedikleri için teşekkür ediyorum.Adalete güvenimizi gösterdik. Böylesine hassa günler geçirdiğimiz zamanda bu tür durumlar kabul edilebilir şeyler değil.Adalet gereğini yapacaktır,suç varsa sonuçlarına katlanılacaktır. Kadın doğum uzmanı eksiğimiz ise sadece bizim değil,ülkemizin geel ir sorunu ama ümit ediyorumki yeni hastanemiz ile birlikte bu sorunuda rahatça aşacağız.”dedi.

            Emet Meslek yüksek okulu için hayati öneme sahip KYK yurdunda yapılan ihalenin değerlendirme sürencin 10 gün sonra biteceğini belirten Kavuncu, KYK yurdu yapımına hemen başlanacağını ifade etti.

           

           

            

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN