'Mustafa Kemal Atatürk Bile Bu Kadar Yetkiyi Kendine İstemedi.'

Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal Ve İstanbul MilletvekiliAli Şeker, Kütahya Cumhuriyet Caddesinde #Hayır Çalışması Yaptı.

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

Anayasa değişikliğiyle ilgili 16 Nisan'da yapılacak halk oylaması öncesi, Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal ve İstanbul Milletvekilimiz Ali Şeker ile birlikte CHP İl başkanı DR. Zeliha AKSAZ ŞAHBAZ Kütahya Cumhuriyet Caddesinde  "Neden Hayır" yazılı broşür dağıtarak, referandum çalışmasına bir yenisini ekledi.

 

Milletvekillerinin de katıldığı “HAYIR” çalışmasına CHP’li sayıda partili, 'Neden Hayır' oyu kullanılacağıyla ilgili dağıtarak, broşürdağıtan  Kütahya da referandum oylamasında yüzde 55 oranında "hayır" oyu çıkarmayı hedeflediklerini söylediler.


Anayasa değişikliği maddelerinde Cumhurbaşkanlığı'na verilecek yetkileri eleştiren Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal ve İstanbul Milletvekili Ali Şeker, “Bu yetkileri CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bile olsa, ona da bu yetkilerin ona vermeyeceğini ifade ederek;

"Bu normal bir milletvekili seçimi değil. Referandumu normal bir seçimle karıştırmamak gerekiyor. Normal seçime baktığımızda, bir siyasi partiye oy verirsiniz, beğenmezseniz veya hoşunuza gitmezse bunun telafisi mümkündür. 5 yıl sonra onu değiştirirsiniz. Ama anayasa oylamasının tekrarı mümkün değildir. Telafisi mümkün olmadığı için de dikkat etmemiz gerekiyor. Bu referandum da şuna bakmak gerekiyor, bir tek kişinin dediğine mi evet diyeceğiz ya da bir tek kişi istiyor diye mi evet diyeceğiz, yoksa herkes için mi hayır diyeceğiz.

Anayasa değişikliğiyle ilgili maddelerini incelediğimizde içinde halkın hiç bir katmanı yok. Sadece bir kişiye devredecek yetki var. Yani bir kişiye özel bir elbise dikilmiştir. Kendileri de niçin evet denilmesi gerektiğini dahi anlatamıyorlar. Baktığımızda sadece güçlü Türkiye'den söz ediyorlar. Güçlü Türkiye için evet denilmesi gerektiğini söylüyorlar. 15 yıldan beri bu ülkeyi yöneten mevcut iktidar değil mi? Eğer 15 yıldan beri ülkeyi güçlendiremediyseniz, bu sizin mi, yoksa bizim kabahatimizdir. Bu kadar yetki benim Genel Başkanım Kemal Kılıçdaroğlu dahi istemiş olsa,  aynı yetkiyi ona da vermeyiz. Mustafa Kemal Atatürk bile bu kadar yetkiyi kendine istemedi.

Bu kadar yetkinin tek bir kişide bulunması sıkıntılıdır, bütün dengelerin dağılmasıdır. Halk da bunu görüyor. Yapmış olduğumuz çalışmalarda o 18 maddede kendini arıyor, maalesef bulamıyor. Bulamayınca da ben de 'hayır' diyeceğim diyor. Nitece belirlenmiş Türkiye'de hayır çıkacak. Diyarbakır'da beklentimiz ise, yüzde 65 oranında hayır oyu çıkmasıdır" dediler.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN