Sorgun: '16 Nisan'da yapılacak referandum Türkiye için tarihi bir seçim olacak'

AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, Halk Oylaması'nın, tarihi bir seçim olacağını ifade etti.

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun:

"16 Nisan’da yapılacak referandum Türkiye için tarihi bir seçim olacak"

AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, 16 Nisan’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Halk Oylaması'nın, tarihi bir seçim olacağını ifade etti.

Sorgun, AK Parti Kütahya İl Başkanlığında, AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel, AK Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Cevdet korkmaz, AK Parti Kütahya İl Kadın Kolları Başkanı Ceyda Çetin Erenler ve AK Parti Kütahya İl Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Batur ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

"16 Nisan’da yapılacak referandum Türkiye için tarihi bir seçim olacak" diyen Sorgun, “Halkımıza bunun sıradan bir seçim olmadığını çok iyi anlatmalıyız. 16 Nisan’da bir parti, milletvekili ya da belediye başkanı seçimi yok. Burada milletin kendi kaderiyle ilgili bir seçim söz konusu. Bu açıdan 16 Nisan’da yapacağımız referandum tarihi bir seçimdir. Referandumda Kütahya’mızdan rekor düzeyde 'evet' oyu bekliyoruz. Yine ülke genelinde vatandaşlarımızın büyük çoğunluğunun anayasa değişikliği ve yeni Cumhurbaşkanlığı Sistemi’ne en güçlü şekilde destek vereceğine yürekten inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Milletvekili Sorgun, referanduma 35 gün kaldığını hatırlatarak, "Onun için çalışarak, gayret edilerek kazanılmayacak hiçbir seçim yoktur. Biz daha çok çalışacağız, çalınmadık kapı, girilmedik gönül bırakmayacağız. Hiç kimseyi dışlamadan, ötekileştirmeden biz 80 milyonun partisiyiz. Kütahya teşkilatımızın her seçimde başarıları atıyor. En son referandumda yüzde 81 oranında 'evet' oyu aldık" şeklinde konuştu. "18-25 yaş arası 8 milyon 111 bin seçmen var" Anayasa değişikliğini meclisin fes olmayacağını iddialarının gerçeği yansıtmadığını dile getiren Ahmet Sorgun, "Ülkemizde Cumhurbaşkanlığı seçimleri eskiden krizlere neden olurdu. Zira bunlar milletin idaresinin üzerinde egemenlik kurmak isteyenlerin çatıştığı bir alan haline gelmişti. Bu ortamların ortaya çıkardığı kaos da bahane edilerek, milletin iradesine antidemokratik yöntemlerle el konulurdu. Şimdi bu tamamen ortadan kalmış olacak. Koalisyon dönemleri artık tarihte kalacak. Milleti yönetecek kişi, seçilebilmek için en az milletin oyunun yarısını almak zorunda olduğu için, güçlü bir yönetim ülkemizde teşekkül etmiş olacak ve hükümet kuramama gibi ya da yüzde 18 oy almış bir partinin liderinin idarenin kararlarına tam yetkili olduğu bir süreç ortadan kalkmış olacak. Cumhurbaşkanının yaptığı iş ve eylemlere yargı yolu açılmış olacak. Mevcut durum; Cumhurbaşkanını yaptığı iş ve eylemlerden dolayı tamamen sorumsuz tutmuştur. Yine TBMM’nin dışından atanan veya TBMM’den seçildiyse milletvekilliği düşen bakanlar, seçmen çevresine yönelik olarak sarf ettiği mesaisini tamamen Türkiye’nin geneline sarf etmiş olacak. İdarede karar alma süreci hızlanacak ve ülkeye zaman kaybı yaşatılmayacak. Yasama ve yürütmenin aynı anda seçimi, devlet yönetiminde denge ve uzlaşmayı da beraberinde getirecek. Daha önce 'Bağımsız' olarak tanımlanan ‘Yargı’nın, bağımsızlığı ile birlikte tarafsızlığı da anayasal teminat altına alınmış olacak. Milletin güçlü iradesinin ülke yönetimine yansıması, artık idareye yönelik antidemokratik baskıları veya darbe teşebbüslerini imkansız hale getirecek. İdarede çatışma değil uzlaşma hakim olacak" diye konuştu. Milletvekili Ahmet Sorgun, "18-25 yaş arası 8 milyon 111 bin seçmen var. Yeni anayasada bunun temsili var. 190 ülkenin 108'inde 25'ten daha aşağı, Avrupa'da bunun ortalaması yüzde 73, 18 yaş" dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN