SU YERİNE MUSLUKLARDAN ÇAMUR AKIYOR Videolu Haber

Yaklaşık 30 kişinin yaşadığı ve beldelik döneminde Emet Yeniceköy'e bağlana Malı damlarında her daim bulanık akan çeşme suları,yağmurlu havalarda yerini çamurlu suya bırakıyor.

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

Kütahya’nın Emet ilçesi Yeniceköye bağlı malı damlarında içme suyu sorunu devam ediyor.Yaklaşık 30 kişinin yaşadığı ve beldelik döneminde Yeniceköy’e bağlanan Malı damlarında her daim bulanık akan çeşme suları,yağmurlu havalarda yerini çamurlu suya bırakıyor.

            Emet göleti çalışmalarının yapıldığı bölgedeki toprak kaymaları sebebiyle içme suyuna toprak karıştığı belirtilen bölgede, hat çalışmalarının bayramdan sonra yapılacağı bildirildi. Malı yöresi halkı ramazan ayında su konusunda büyük sıkıntı yaşadıklarını ifade ederlerken, sorunun bir an önce çözümünü istiyorlar.

            Yeniceköy belediyelikken su saatleri takılarak belediyeye su parası ödeyen aileler, halen Yeniceköy muhtarlığına su faturası ödediklerini, ancak akan suyun kullanılamaz olduğunu belirtiyorlar. Su ücreti öderken katı atık bedelide ödediklerini söyleyen semt sakinlerini, bölgelerinde bir tane dahi konteyner bulunmadığını ve çöplerinin alınmadığından şikayet ediyorlar.

            Seçimlerde Yeniceköy muhtarlık seçimine oy verdiklerini belirten mahalle sakinleri;”Her seçim gerek muhtar adaylarımız,gerek milletvekili ve partililer,il genel meclisi üyelerimiz  yöremize geliyor. Başta su problemi olan bölgemize sağlıklı su sözü verip gidiyorlar. Ama bu güne kadar yapılmadı. Yeniceköy kaynağından hat ve borularla yöremize su getirilmesini istiyoruz.Genelde Emet göleti tamamlanınca sorunun tamamen çözüleceği belirtiliyor. Gölet te olsa,Yeniceköy su kaynağıda olsa  çıkan su hat ve borularla bölgeye geleceğinden şimdiden suyumuzun mevcut kaynaktan getirilmesini istiyoruz.Çoluk çocuk perişan oluyoruz. Bu su genelde kullanılamaz oluyor.”dediler.

            Yeniceköy muhtarı Akın Gürkan ise Emet göleti için yapılan çalışmalarda malıya inen su havzasına toprak kaymalarının olduğunu belirterek;” İlçe özel idaremizle de görüşerek kepçe gönderilmesi ,boruların ise muhtarlığımızca temin edilerek hat döşenmesi konusunda girişimlerde bulunduk.Ancak çalışma yapılan havzanın şuan batak olması ve çalışma yapılamayacak olması nedeniyle,bizzat malı sakinlerimizce bayram sonu çalışma yapılması istenmiş. Köyümüz belediyelikken abonelik alınarak saatler takılmış. Bizler  sorunun çözümü için uğraşıyoruz. “dedi.

            

          

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN