Emet Siyasi Uygulama Bilimleri ve Akıllı Kavşak! - Ercan Kolku

Emet Siyasi Uygulama Bilimleri ve Akıllı Kavşak!


 

 Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi rektörümüz sayın Prof. Dr. Vural Kavuncu ya  Eski Emet devlet hastanemize  5-6 bölümle Sağlık Hizmetleri Yüksekokulu  açılması talebimizi  geçen makale iletmiştik.
    Hocamızın şansımıza ertesi gün ilçemize gelmesi üzerine konuyu gazetemizde enine boyuna konuştuk.
    Sayın hocamız açılamaz demedi, lakin  sağlık hizmetlerinin sosyal hizmetler gibi olmadığı, uygulamalı bilimler olduğunu, açılacak  bölümler için staj görecek gençlerimizin  staj imkanlarının  Emette  azlığını ifade ederke henüz erken olduğunu söyledi.
    Akademik bakış açısıyla elbette doğruluk payı var. Ama hocamızın Milletvekili iken yeni hastanemizin  yapımından tamamlanmasına hizmetlerinide düşünürsek,halen C sınıfı , ve dahi bölge hastanesi statüsünü alamamasında geç kalınmışlığının ilçenin suçu olmadığını düşünüyoruz.    
    O sebeble Kütahya’nın ilk 3 büyük ilçesine açılan okulumuzun,Yine Kütahyamızın 4. Büyük ilçesi olan Emet’e de açılması gerektiğini şiddetle savunuyoruz.
    Geçmiş yıllarda akla göre değil siyasi prestije göre  hizmet akışı sağlandığını biliyoruz.Ak parti iktidarında ise öncelik yarım kalan işler ondan sonrayeni yatırımlar denilerek, önceden siyasi prestijleri ile ilçelerine hizmetleri başlatanların, yarım kalan işlerine devam ederek  Emetin geri bırakıldığınıda biliyoruz. Yani siyasi  kayırmacılıklada,  akılcı devletçi düşünme mantığıylada hep mağdur olanın Emet olduğunu biliyoruz.
    Yani hocam iyi niyetinizden, bilimsel ve gerçekçi düşünmenizden  şüphemiz yok ama, Hak verinki Emet’in bunca yıl bazı şeylerde geri kalmasının, çok ağır ilerleme ve gelişmesinde halkının zerre suçu yoktur.O sebeble bakın hiçbir ilçe size merkezde 10 dönüm yerleşke vermez. Alın  burayı,  gerekirs eyeni bina yapalım içine hep birlikte,açın okulumuzu…Kavuncu ismini Emette  değişmez yapın. Saygılarımızla…
    EMET TE HER ZAMAN UYGULAMALI SİYASET, PARDON BİLİMLER VARDI
    Uygulamalı bilimler deyince daha çok görsel ve deneysel eğitim akla gelir.Yani Sosyal bilimler gibi oku oku anlat geç değil. Öğren uygula,  gör  gibi… 
    Hal böyle  olunca bizde düşündükki Emette geçmişten bugüne neler neler uygulandı? Uygulamalı  siyasetle öğrendik.
     Mesela Heyelan bölgesine yol yapsak tutarmı? Bilimsel tezi bizzat Emet deresinde uygulandı… Göçe kalkada  olsa yapılabileceği  bolca kazık çakarak  görüldü…
    Mesela  iktidar tarafından dur bakam karayolları  bakım evini alalım, askerlik şubesini kapatalım,Ssk’sını kapatalım, pancarıkapatalım,beldelerini kapatalım yine oy alabilecekmiyiz   tezide Emet deresinde UYGULANDI… Götürülüp kapatılsada, sandıkların patlayıp birinci olunacağı görüldü.
    Cezaevi varken ayrı adliyesi yoktu. Cezaevi kapatıldı ayrı adliye binası yapıldı. Uygulamanın işlediği Emet deresinde görüldü…
Bölge cezaevi vardı.  Halk para topladı, yer aldı,hazineye verdi…  Artık yapım ihalesine çıkacakken, bölge cezaevlerinin ilçelere yapılmayacağı  kararı çıktı. Emet bölge cezaevi tarih olurken,Ülkede  ilçelere ceza evleri yapıldığı görüldü.Buradada memlekete  bir şey yapacağız denildiğinde Emet deresinde  halkın bizzat para verdiği,yerel yönetimin  üstün gayret gösterdiği Uygulamalı olarak bölge cezaevi hikayesinde görüldü…
Artık Emet’te  siyaseten lafı bol Sosyal bilimler,  Deneme yanılmalı Uygulamalı bilimler değil,  ilçeyi ekonomik anlamda  Kütahya’nın 4. Büyük ilçesi olmasını hak ettirecek  İktisadi ve İdari Bilimleri hayata geçirme zamanıdır…

 


BU KAVŞAK AKILLIYSA BEN GERİZEKALIYIM!
    Allah için, hem belediye başkanı Hüseyin Doğan,hemde Ak parti ilçe başkanı Süleyman Ciner  ilçe çevre yoluna yapılacak kavşağın  köprülü kavşak olması için çok uğraştılar.  Belkide ilçe tarihi adına şans Ulaştırma bakanı  Adil Karaİsmailoğlu’nun Emeti ziyaretinde  de mevki bizzat bakana gösterilerek  talep yenilendi.
    Üniversite, hastane,  açılmaya az kalmış gençlik merkezi, belediye sosyal tesisleri,  şehir stadı vs derken buraya köprülü kavşak şart dediler. Vebal senin dediler…
    Ama köprülü kavşağın mantık dışı afaki maliyetleri  akıllı kavşak projesine onay verdi. Akıllı kavşak daha iyi olacaktı.
    Şimdi kavşağa  bir yandan giriyorsun, akıllıya ( Akıllı dedikleride yön levhaları, şuraya dön, burdan geç, hop dur la yavaş vs)  çıkış arıyorsun.  Ordan oraya geçiyorsun, dön baba dönüyorsun… Hadi araçların başı dönsünde yarın insan trafiğide artacak bu bölgede senin akıllı kavşağın ve dahi tabelaların canları kurtarabilecekmi?
    Bu kavşak akıllıysa ben gerizekalıyım. Kardeşim,  girişten, Hisarcık  istikametinde  köprü, alttan Emete dönüş yeterdi. Ama fiyatlara bakınca sanki havaalanı yapacağız öyle absürt rakamlar çıkınca  kavşağı bilmemde az para harcama AKILLILIĞI ile iş bitiverdi.
     Havaların ısınması ile birlikte Emet belediyesince peyzaj çalışmalarına başlanacak   mevki,pandemi süreci geçtikçe  artacak yaya hareketliliği ile   bizleri korkutuyor. Umarım yanılan bizler oluruz.
 

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
18Şub
28Oca

Muhtarlar Emet Survivor'da

17Oca
17Ara
29Kas