Emet'ten Bir Genel Başkan Geçti - Ercan Kolku

Emet'ten Bir Genel Başkan Geçti


İYİ parti genel başkanı sayın Meral Akşener, Kütahya gezileri programı kapsamında Emet ilçemize geldi.
    Genel başkan düzeyinde ziyaretlerin  ilçemin önemsenmesinde   memnuniyet yaratması adına İYİ parti ilçe başkanlığı iyi bir iş çıkardı.
Pandemi süreci nedeniyle sınırlı ve kısıtlı bir porgramla ilçemize gelen sayın  Akşener Küçük çarşıda esnaflarımızla bir araya geldi. Esnaf,vatandaşlar ve stk başkanlarımızla sohbetler etti. Salgın sürecine ve herhangi bir miting yapılmamasına  rağmen Akşener’e halkın ilgisi büyüktü.
    Esnaf olarak bizleri ziyaret eden sayın Akşener’e 3 konu aktardık. İşte o konular,
    EMET TERMAL TURİZM BELGESİNDE İMZASI OLAN  BAKANLARDAN  BİRİYDİ AKŞENER

1993 yılında termal turizm bölgesi ilan edilen Emetimizin alınan bakanlar kurulu kararı ve yönetmelikler gereği işlemesinde  1996 yıllarında imzası bulunan bakanlardan biriydi Akşener… Bizlerde bunalrı hatırlatıp, 2019 yılında bu belgenin iptal edildiğini ifade ettik.
İYİ parti Emet ilçe başkanlığınında kendilerine konu ile ilgilil bilgi ve dökümanları aktardıklarını ifade ettiler.
    BÜYÜK MARKETLER YASASININ ÇIKMAMASI KÜÇÜK ESNAFI BİTİRİYOR

Son  3.5 yıldır kendimizde tekrar esnaflıkta yaptığımız ilçemizde ,  büyük marketler ilçede kurulmaya başladığından beri yazdığımız konuyuda aktardık İYİ parti genel başkanına… Büyük marketler yasa ve düzenlemesi…
11.200 nüfuslu bir ilçede   5 tane market olduğunu, 3-5 sigortalı işçi çalıştırırken 40 çeşit esnafa vurduğunu, özel üretim ve toplu alım nedeniyle haksız rekabet ortamı vs.
Öyleya, marketsen gıda temizlik, içecek vs… Ama kardeşim, lamba satar elektrikçiye, tencere tava satar zücaciyeye, terlik satar ayakkabıcıya, sigara satar her bakkala, afedersiniz prezervatif satar eczaneye bile vurar. Saat düzenleme yok,şehre entegre, hafta sonu tatil yok vs…
Büyük marketler yasasıyla ilçe dışlarına alınamasa bile saat sınırı, ve haftada bir gün kapatma gibi düzenlemeler yapılması gerektiğini ifade ettik.
Sayın Akşener’de Avrupada şehir merkezinin dışında konuşlandırıldığını, belirli saat düzenlemeleri odluğunu, mahalle arası ve şehir içi bakkal,şarküteri büfe ve benzeri yerlerin rekabette eşitliği adına 24 saat açma hakları bulunması gibi durumları aktararak;
“Esnaflarımız iş vererek  birçok istihdam yaratırlar. Emet’te bile şöyle bir çıkıp baksanız, yüzlerce esnaf, bien yakın insana iş verir. Üstelik  küçük esnaf yerli üreticilerdende ürünleri pazarlayarak onlarında kazanmasını sağlar. Her gittiğimiz yerde bizlere aktarılan konuların başında bunlar geliyor.Bizlerd E idareciler, duyması gerekenler duysun diye, grup toplantılarımızda, çeşitli paltformlarda bu talepleri yetkililere iletiyoruz “dedi.

KAMUDA TAŞERON KADROLU  FARKI
     Kamuda taşeronların kadroya alınması ki  mesela tam olarak Emeborda  bazı iş kollarında kadro olayı olmadığı  gibi durumun ücret adaletsizliklerine de dikkat çekerek dile getirmesini talep ettik genel başkandan…
    Emetbor bulduğu yöntemle,  taşerona yapılan işe göre artı yüzde 25, 50,70 oranlarında ücret veriyor. Ama,ülkemiz geneli belediyeler, karayolları, milli eğitim vs. de bu durum söz konusu değil. Kamuda taşerondan kadroya geçtiği söylenen işçilerle kadrolu işçiler arasında dağlar kadar fark var.Gerçi işin doğrusu gelinen noktada kadrolu işçiler bile hak ettikleri maaşın altında ücret alırken, işçiler arası açılan uçurumun oluşturacağı ekonomik ve toplumsal yaralara dikkat  çektik.Eşit işe eşit ücret ilkesini ve taşeron kelimesinin  kamudan acilen çıkarılması taleplerimizi yineledik.
    Ve kamuda uzun yıllar çalışıpta yaştan ötürü kadroya geçemeyen işçi  kardeşlerimizin hak kayıplarınıda ilgililere aktarmaları adına taleplerimizi ilettik.
    İktidardan isterken, muhalefettende sıkça dile getirmelerini talep edeceksinizki yavaş yavaşta olsa birşeyler düzelecek…
    İktidarı muhalefeti ne kadar halkın içine karışır, vatandaşı dinler, çözüm için elinden geleni yaparsa asli görevini yapmış demektir.Yoksa  seçim zamanı dedinmi, partinin mahalle temsilcisi bile gelip,hal hatır soruyor zaten Allahın izniyle!
    Sıkı bir muhalefet ise iktidarı rahat bırakmayarak işlerin hızlı çözümüne katkı sağlar… O sebeble  genel başkanları Meral Akşener’i Emet ilçesine getirmeyi başaran İYİ parti ilçe yönetimini tebrik ediyorum.
    
 

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
25Nis
06Nis

21 GÜN KONUŞURUZ!

18Şub
28Oca

Muhtarlar Emet Survivor'da

17Oca