Kişisel Karantina Olmadan Bölgesel Karantinaların Anlamı Yok' - Ercan Kolku

Kişisel Karantina Olmadan Bölgesel Karantinaların Anlamı Yok'


Son dönemde bölgemizde Corona virüs vakalarında ciddi bir artış var… 
    Kütahya geneli tüm ilçelerde  vakalar sürerken bazı ilçelerimizde köyler mahalleler, apartmanlar karantinaya alınmaya devam ediyor…
     Hal böyleyken, Emet ve Hisarcığımızdaki vakalar ile daha çok ilgileniyoruz.Zira daha önceleride belrittiğimiz gibi Emet veya Hisarcık ilçelerinin mahallle,sokak veya köylerindeki herhangi bir vaka bölgemiz adına tehdit oluşturmaktadır. Çünkü bu iki ilçe sürekli sosyal,ekonomik anlamda içiçe yaşayan ilçelerdir.
    Bakınız yoğun olarak yaşanan şu 6 aylık süreçte her iki ilçede köyler dahil toplamda 300 vakamız yoktur. Var kabul etsek bile köyleri ile birlikte  Emet nüfusu 19.864, Hisarcık 12. Bin 100 toplamda 30 bin  nüfustan bahsediyoruz. Yani şu ana kadar görülen pozitif vaka oranımız yüzde 1 ‘dir. Hatta tam yüzde bir bile değildir.
    Bundada her iki ilçenin sağlık kuruluşları, ilçe yöneticileri, kolluk kuvvetlerinin  üstün gayretleri ile sağlanması etkilidir.
    Ülke geneli Kurban bayramı iller arası seyehatin yasaklanması ve bakanlıkça bu yıl düğün merasimleir iptal olsaydı, bence bu vakalar çoktan bitme noktasına gelmişti.
    Virüs tehditi aşı bulunasıya kadar, yada bulaş  hızı azalana kadar karantinalar  kesin çözüm değil. Kısa vadede karantina tespit edilen vakaların toplumdan izole edilmesi adına elbette önemli ama virüs geçmeden tehdit bitmeyecek.Mesela Hisarcık Hamamköy şuan karantinada. 14 günlük süre bititğinde, köy dışından gelecek bir vatandaş ile yine vakalar görülebilir.
    O halde napacağız?
    Kişisel karantina uygulamasına devam edeceğiz kardeşim…  Maske,sosyal mesafe, dezenfekte ,el yıkama mümkün odlukça uyacağızç
    Kalabalık ortamlarda daha çok dikkat edeceğiz. Eş dost akraba düğünlerine gerekirse katılmayacak,hediyelerimizi  yollacağız.Ailelerimizde yaşlılarımıza ise ayrı özen göstereceğiz.
    Unutmayalım,bu virüs laneti  cezalar ve alınan kararlarla  değil, kişisel uygulamaları hayata geçirerek bitirecek olan  bizleriz. Kişisel karantinamıza dikkat edersek, el birlik bu belayı defedebiliriz.
    Ne diyorduk? Kardeşim, bize virüs geçmesin diye tedbir almak mantığından öte sanki bizde bu virüs varmış,taşıyıcıymışız gibi düşünerek eşimizi dostumuzu,sevdiklerimizi  koruyacağız…
    

BİR HİKAYE-BİR  NASİHAT!

Japonya’da bir çocuk 10 yaşındayken trafik kazasında sol kolunu kaybetmiş.
Oysa çocuğun en büyük hayali iyi bir judocu olmakmış.Babası çocuğu judo ustasına götürmüş.
Hoca çocuğa bir hareket göstermiş ve ” bu hareketi çalış ” demiş.
Çocuk 3 ay, 6 ay derken yıl boyunca hep aynı hareketi tekrarlamış.
Hocaya gitmiş ”Hocam bir yıldır aynı hareketi yapıyorum bana başka hareket göstermeyecek misiniz? ”
Bir gün hocası yanına gelip “Hazır ol. Seni büyük turnuvaya yazdırdım. Yarın maça çıkacaksın.”
Delikanlı şok olmuş. Hem sol kolu yok hem de bildiği tek hareket var.
Ünlü judocuların katıldığı turnuvada hiç şansının olmayacağını düşünmüş.
Turnuvanın ilk müsabakasına çıkmış. Derken ikinci,üçüncü maç, yarı final ve final..
Delikanlı yine bildiği o tek hareketi yapmış ve rakibini yenmiş. Kupayı aldıktan sonra hocasının yanına koşmuş:
─ Hocam nasıl oldu bu iş ? Benim bir kolum yok ve bildiğim tek bir hareket var. Nasıl oldu da ben kazandım ?
─ Bak oğlum, aynı hareketi o kadar çok çalıştın ki, artık bu hareketi senden daha iyi yapan kimse yok.İkincisi de o hareketin tek bir karşı hareketi vardır. Onun için de rakibinin senin sol kolundan tutması gerekir.!
'İnsanların eksiklikleri aynı zamanda, en güçlü tarafları olabilir.'Eksiklerini bil, kendine güven..!!

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
06Nis

21 GÜN KONUŞURUZ!

18Şub
28Oca

Muhtarlar Emet Survivor'da

17Oca
17Ara