Siyaset ve Corona-Memleketlinin Yanında Durabilme - Ercan Kolku

Siyaset ve Corona-Memleketlinin Yanında Durabilme


İlçemizde son dönem Corona vakalarında büyük artış var. Sağlık ekiplerimiz başta olmak üzere idarecilerimiz ve kolluk kuvvetlerimiz hepimizin sağlığı için  yoğun mesai harcıyorlar.Hepsinden ayrı ayrı Allah razı olsun.
    Denilenlerin aksine ben ilçem halkının yüzde 80’den fazlasının kurallara  riayet etiğine inanıyorum. Fakat yaşanan pozitif vakalara bakarsanız genelde, ilçe dışına gidip gelme, düğün merasimlerine  katılma,tatilden dönme vs gibi sebeplerle karşılaşıyoruz. Yani daha çok kalabalık ortamlarda virüs kapma riski arttığından ,birkaç kişi kapsa bile domino etkisi yapabiliyor.
     Bizler dayanışmayı seven, komşularımızla içiçe yaşayan bir toplumuz.Komşumuzun düğünüm var oturur onlarla beraber dolma sararız…Yada komuşumuz tarhanamı dökecek,bizsiz olmaz,hep bereber tarhana yoğurur,ovalar, kuruturuz.Ama  bu süreçte komşularımıza yardım etmiyor,virüs kapmalarına davetiye çıkarıyoruz. Şu ara sevdiklerimize verebileceğimiz en güzel yardım ve iyilik, sağlıkları…O sebele  bu konularda da çok ama çok dikkatli olmalıyız…
    Birde Emet’teki vakalarda ve Kütahya vakalarından sıkça duyduğum bir söz varki,”oda ben hastalığı Hastanede kaptım” lafıdır.
    Adamın karnı ağrısa  vakaların sıkça gittiği  ve şuan koridorlarında volta atan coronanın bulunduğu hastanelere koşuyor.Hal bölye oluncada karın ağrısı belki bir hapla geçerken, hastane çıkışı eve dönüşünüz taşıyıcı coronayla oluyor.Mecbur olmadıkça,ciddi hastalığınız bulunmadıkça hastanelerden uzak durmakta çok ciddi fayda var…
    EMET’TE  ASIL VAKA PATLAMASINDAN ALLLAH BİZLERİ KORUDU
    Ak parti Emet ilçe kongresi yoğun bir katılımla gerçekleşti. Kongreyi yakinen takip edenlerdenim. Kongre salonunda sandalyeler sosyal mesafe kurallarına göre aralıklı ve maskesiz kimsenin alınmadığı  bir ortamda gerçekleşti.
Ama ne yalan söyleyeyim,o kalabalık benide tedirgin etti ve salonda asla maskemi çıkarmadım.  Not almam gereken protokol konuşmalarını cep telefonum ses kayıttan alıp,ayak üstü notlar aldım. Dışarıda ise çay molalarında en ücra köşelerde çay içmeye çalıştım.  Çünkü bilirimki nerde çokluk orda –ler   -lar…Heleki böyle bir dönemde…
Emet belediye başkanı Hüseyin Doğan ve bir partilinin covid-19 testleri pozitif çıkınca Kongre  Valiliğimizce mercek altına alındı. Fİlyasyon ekiplerimiz iç mekan dış mekan tüm videoları inceleyerek, başkan ve rahatsız olan diğer vatandaşla sosyal mesafesiz ve maskesiz temas olup olmadığı incelendi. Şükürki genelde kurallara uyulduğu görülürken, birkaç  tehlikeli durum için gerekli uyarı ve tecrit etme olayları hızla gerçekleştirildi.
 Sürecin başından beri  kurallara uymak kadar  belediyede uyulmasınada dikkat eden belediye başkanı Hüseyin Doğan’ın covid-19 ‘a yakalanması hepimizi şaşırttı. Başkanın sıkça program ve çalışma gereği ilçe dışına çıktığı için  oralardan kapma olasılığı artsada, tedbirli davrandığı için ihtimal vermiyorduk.Ama kendilerininde ifade ettiği gibi o kadar tedbirli davranmaya rağmen  salgın başkanada ulaştı. Başkanın tedbirli olmadaki kararlılığı ise hem kendi çevresini hemde kongredeki partidaşlarınında hasta olmasını engelledi. Başkan Doğan’a ve bu hastalıkla mücadele eden tüm vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz.
Başkanın Coronaya yakalanmasında tek tesellimiz yakın temasta olduğu, Ak parti ilçe başkanı Ciner, başkan yardımcısı Murat Uyanık, ve dahi başkanlık makamında görevli arkadaşlarımızın testlerinin pozitif çıkması.
Bizlerin  kızdığımız konu  ise başka!

    KINA GECESİ YASAK,KONGRE SERBEST
Ak parti Ülke geneli pandemi süreci girince çoğu kongrelerini ertelemişti. Doğru bir karardı. Ancak Ülke geneli vakaların başlangıçtan daha fazla oranlarda artmaya başladığı dönemde, kongreleri yapmak ise  yanlış bir karardı.
Kongreler parti içi dayanışma, yenilenme,heyecanı diri tutma gibi   siyasi partilerin elini güçlendiren bir olay.Ancak  malum AK parti kongre öncesi uzun süreçlerle başkanını analiz ediyor,temayül yapıyor,  vs. ardından tek adayla kongre kararı alıyor. Yönetim kurulu üyeleri ise önce ilin sonra  genel merkezin onayından geçiyor.
    Hal böyleyken,yani başkanı belli yönetimi belliyken kongre yapmanın ne alemi var?Salgın sürecinde genel merkez onayıyla yönetimler görevine başlardı. Kongre yapmamaya ne Emet,ne Kütahya teşkilatları karar verebilir,ama genel merkez bunu önleyebilirdi. Şükür Emet’te korkulan olmadı, genel kurallara riayet kongre kadar kongreye katılan partililerinde sağlığını korumuş oldu.
Ama her yerde böyle olması beklenemeyeceğine göre,bu tür kararlarda daha toplum yararına karar almakta fayda olduğu kanaatindeyiz.Aksi durumda yönetim kurullarına birinci sıradan ilk giren Covid-19 olabilir!!!

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
18Şub
28Oca

Muhtarlar Emet Survivor'da

17Oca
17Ara
29Kas