Yavrularımız İçin Yerel Adetlerimizden Taviz Verelim - Hasan Kurnaz

Yavrularımız İçin Yerel Adetlerimizden Taviz Verelim


Kış sezonunun bitmek üzere olduğu şu aylarda heryerde bahar-yaz kampanyaları hazırlığı var. Hadi el birlik olup düğün yapacaklara da bir kolaylık,bir rahatlık biz sunalım. 
Bilhassa "altın takı" husundaki ısrarcı tavılar, kurulacak yuvanın sonu değil başlangıcı olsun.Günümüzün ekonomik şartları ve fiyatların üçe dörde katladığı  bir dönemde,:"seri bilezikler, metrelerce zincirler" vb.istekler konusunda yerel adetlerden yavrular için taviz verelim. 
Kimse bahane üretmesin ! Aklın ve mantığın yoluda bir. Özellikle bizim memlekette gelin ve damat adayından çok, aile büyüklerinin katı tutum ve mahalle baskısı herkesçe bilinen bir gerçek.
Yavrularımız için canını vermeye hazır olan duygusal bir bölgede yaşarken, en basit bir teferruatla çocuklarımızın aile temelini kin ve kavgayla atmayalım. Her şeyin hayırlısını istedikten sonra herkesin gücü nisbetince birşeyler yapmasına izin verelim. Bu konuda evlenecek gençlerin de fikrini alıp, onların adına istekte bulunmayalm.Günlerce süren telaşe ve israfı en asgariye düşürelim ki "" daha içinden çıklımaz durumlara düşmeyelim"". 
Yüce Allahın "had aşmama" konusundaki emirleriye,Peygamberimizin  "zorlaştırmadan kolaylık" üzerindeki sözlerini unutmayalım.Haşa! "biz daha çok adetlerimize bakarız" dersek oda ayrı bir konu.
Gösterişten uzak bir süreçle Rabbim herkesin işini rast getirsin

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
17Oca

Mızrak Çuvala Sığar mı?

28Ekm

Çınarlar ve Oh Dala!

20Nis

Ramazan Geldi ' Hoş' geldi!

07Nis

Emet Dayanamaz Patlar Valla!

08Mar

Hey Gidi Günler Hey!