İktidarı çalıştıran muhalefettir - Mustafa Hamamcı

İktidarı çalıştıran muhalefettir


Bundan yıllar önce biz küçüğüz ama Erbakan Hoca’mın Meclis konuşmalarını hala hatırlarım. Hocam kürsüye çıktı mı bir konuşur pir konuşurdu. Sanayi hamlesi, milli üretim, yerli kaynakların doğru kullanılması daha neler neler. Muhalefet olmasına rağmen iktidara yön vermeyi başardı yıllarca.
Ben yazılarımı Emet’in kalkınması bağlamında yazıyorum. Yeni iş alanlarının ortaya çıkması, istihdam imkanlarının yaratılması, gelirin artması ve Emet’in hak ettiği yere gelmesi temel amacım.
Ama şunu biliyorum ki Kamu kurumları halkın önünü açmadan ilçe halkı bir çok konuda adım atmaya cesaret edemeyecek. Burada kastettiğim kurum öncelikle Emet Belediyesi. 
Şöyle baktığım zaman seçimlerin üzerinden bir yılı aşkın bir zaman geçmesine rağmen ilçemizde elle tutulur gözle görülür bir değişiklik söz konusu değil. Hüseyin Başkan’ın yeni olması, ekip kurmada sorun yaşaması, borç yükü, pandemi gibi etkenler iş yapmasına engel oldu denebilir. 
Ama ben burada şuna itiraz ederim, Belediye başarı olarak dezenfektan-maske çantası dağıtmayı, Kaynarca tuvaletlerini tamir etmeyi gösterecekse o zaman yandık. Hele hele Emet’li Mustafa Koca daha iyiydi diyorsa herkes şapkasını önüne alıp düşünmeli.
Ben buradan Hüseyin Başkanı eleştirmek istemem. Ama görüneni ifade etmek doğru olacaktır. 

Benim asıl eleştirim Muhalefet partilerinin yetkililerine.  Seçim zamanı seçmeni tek tek dolaşıp Belediye Başkanlığını kazanma gayretiniz takdire değer ama seçim bitince ilçenin gelişmesine katkı sağlama çabanızın olmaması sizi sorumlu kılıyor. Neden ilçenin gidişatına yönelik teklifler, açıklamalar yapmıyorsunuz? 
MHP, Saadet Partisi, İYİ Parti, CHP ilçe başkanı neden bu kadar etkisiz ve sessiz. Seçim geçince ilçenize neden sahip çıkmıyorsunuz? Yapılan yanlışlara yada eksiklere neden engel olamıyorsunuz?
İlçeye virüs fabrika yemekhanesinden geldi Emette market manav yok muydu? Riskli zamanda Hisarcık’tan alış veriş yapıldı. Bu satınalma talimatını veren yemekhane sorumlusu tüm fabrikayı hatta tüm Emet’i riske attı iktidar temsilcisi bu kişinin görevden alınmasını düşünemedi ama siz neden görevden aldırmak için çalışmadınız?
İşçilerin pandemi sürecinde çalışmaları konusunda Emette oturan işçilere haksızlık yapıldı niye gerekli tepkiyi göstermiyorsunuz?
Chp ilçe başkanı Musa İnci’yi tebrik ederim sosyal medyada elinden geldiğince haksızlığa ve yanlışa dur demeye çalışıyor. Ama tek başına yetersiz.
Diğer parti başkanlarından da güçlü ses gelmeli. Tüm muhalefet parti başkanları bir araya gelip Emet için toplantı yapmalı. Ak Parti ilçe başkanını da davet etmeli. Hataları eksikleri tesbit edip çözüm önerileri ile Belediye Başkanı Hüseyin Doğan’a sunmalı. 
Ak Parti İl Başkanını ziyaret etmeli ilçe hakkında, Belediye Başkanı ve çalışmaları hakkında bilgi vermeli eksikleri söylemeli ihtiyaçları ifade etmelisiniz.
Burada da kalmamalı Ak Parti Yerel Yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı’ndan randevu alıp ilçemiz için destek talep edilmeli Belediyenin mevcut durumu ifade etmelisiniz. 
Seçimi kaybetmek ilçeyi kaybetmenize sebep olmasın. 
Muhalefet kamuoyu oluşturarak yapılır. Kahvede kendi kendinize konuşarak yapılmaz. 
Belediye bir çok alanda ilçe halkına öncülük edip halka özgüven vermesi gereken bir kurum hep birlikte ilçemize Belediyemize destek olmalıyız. 
En kısa zamanda tüm partilerin ilçe başkanlarını bir araya gelerek ilçemizin sorunlarının tesbiti ve çözüm önerilerini içeren dosyayı hazırladıklarını görmek dileğiyle kalın sağlıcakla..
 

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
26Haz

Kardeşinin Katili Olma!

05Haz
27Nis
17Nis
05Nis

Sadaka Belayı Defeder