Bulunduğun Makama Yakışır Ok Atacaksın - Yunus Daşdemir

Bulunduğun Makama Yakışır Ok Atacaksın


Çevremizde toplum hizmeti veren insanların, etrafındaki insanlardan çok daha dikkatli bir yaşam yolu benimsemeleri asli görevlerinden biridir. Yaptığı mesleği yada mevkiyi, bu insanların farklı amaçlarla kullanmaları asla söz konusu olmamalıdır. Son dönemde ülkemizde doktorlara yapılan şiddet olayları ortadır. Bunun doğru olduğunu kabul etmemiz asla söz konusu değildir. Ülkemizin bir çok ilinde doktorlara yapılan darp ve şiddet haberleriyle hemen hergün karşılaşıyoruz. Bu konuda vatandaşlar yayınlanan haberlerde sürekli olarak uyarılıyor.

Peki hiç düşündünüzmü doktorlara hasta pikolojisine göre davranma eğitimi yada seminerleri veriliyormu? Bu olayların bu kadar artmasında doktorların bir rolü varmı? Ülkemizde son dönemde malum fetö örgütünden dolayı görevden alınan bir çok doktor olduğu için, doktorluk mesleğine uygunluğu tartışılır birçok şahsiyet karşımıza doktor diye çıkıyor. Bu doktorların bir çoğu önlerindeki kitaplardan yazdıkları ilaçlarla, yada bilgisayardan hastalığı bulup ilaç yazma yoluna gidiyorlar. İşin özü son 3 yılda yetişen ve görev yapan doktorların tepeden tırnağa yeterliliği olup olmadığı acilen devletimzin ilgili makamlarınca gözden geçirilmelidir. Hastalara tepeden bakan, eli cebinde hastaları azarlayacak kadar ileri gidebilen doktorların ayrıca piskiyatrik testten geçirilmeleri elzemdir.

Yine aynı şekilde hastane ve entegre sağlık merkezlerine alınan güvenlik görevlilerinin şefaatçi aracılığı ile değil, hak ederek belli testlerden geçirilerek bu önemli görevlere alınması gerekir. Siyasi rant içerisinde dönen çarkla alınan bu şahısların, hastanelerde vuku bulan olaylara müdahale konusunda sık sık eğitilmesi ve yaptığı işin ne kadar önemli olduğunu bilmesi şarttır. Şifa bulmak için hastaneye giden yaşlı ninelerin, amcaların, gençlerin doktorlardan azar işittiğini ve bazı doktorların ''Doktora şiddet'' olayını farklı şekiilerde kullanarak vatandaş üzerinde baskı kurmaya kaltığını yetkilerin görmesi ve akşamları uygulanan acil uygulamasına yeni başalayan değil, alanında uzman doktorların bırakılması gereklidir. 

Sözün özü, İnsanların şifa bulmak için gittiği ülkemizdeki hastanelerde, mesleğini layıkıyla yapan doktorlarımızın elini öpmek hepimizin asli göreviyse, mesleğini lakayıt şekilde yapıp vatandaşa tepeden bakanları eleştirmekte hakkımızdır. Hiç bir meslekteki şahsiyet erişilmez ve eleştirilemez değildir. 
Kalın sağlıkla

YAZIYI PAYLAŞ!

Yorumlar / 1

  • Ahmet Cem ÇERKEŞ | 09 Ocak 2020 12:06

    Tamamen taraflı yazılmış bir yazı.Doğru yanları çok az olsada var ama Acile gidip asıp keserek, bütün personele hakaret ve saldırarak da gazeteci olunmuyor.Hoş hakkınızda adlı olarak şikayetler yapılmış durumda.Bundan sonrası artık kanunun vereceği kararda.Şeriatın kestiği parmak acıtacakmı bakalım?

YAZARIN SON 5 YAZISI
17Haz

Emet Geç Kalmamalı!

09Oca
17Ara

Cep Derdi Milleti Gerdi

28Kas
22Kas

Terazi Dengesiz, Memleket Eğersiz