TAVŞANLI – EMET YOLU HEYELANI ONARIMINA BAŞLANDI

Tavşanlı-Emet karayolunun yapım çalışmalarında heyelan nedeniyle kayan bölgesinde çalışmalar başladı.

Tavşanlı-Emet karayolunun yapım çalışmalarında heyelan nedeniyle kayan bölgesinde çalışmalar başladı.

Emet AK parti İlçe teşkilatının Bursa ve Ankara nezdinde ziyaretler sonrası bu hafta başlanacağı belirtilen çalışmaların başlaması halkta memnunluk yarattı. Yol yapım çalışmalarına başlanan güzergahın yılbaşına kadar tyetiştirilmesinin planlandığı belirtilirken konu ile ilgili Ak parti Kütahya Milletvekili Prof. Dr.Vural Kavuncu'nun açıklaması şöyle;

“Tavşanlı – Emet yolumuzun 2016 yılında yapılarak trafiğe açılan kısmında geçtiğimiz yıl ağır geçen kış koşulları nedeniyle öngörülemeyen zemin hareketleri sonucu yaz aylarında yolda heyelan meydana gelmişti. Gerekli yol güvenlikleri alınarak trafik eski mevcut yola aktarılmıştı.
Yaklaşan kış mevsimi nedeniyle yolun onarılarak tekrar trafiğe açılması için yaptığımız görüşmeler sonucu Karayolları Genel Müdürlüğümüzden acil yapım ödeneği çıkartılarak onarım onayının alınmasını sağladık.
Heyelana ait jeolojik ve geoteknik inceleme ve etütler yapılarak heyelan önleme ve ıslah çalışmalarına yönelik uygulama projesi tamamlandı. Heyelanın oluştuğu yol kesiminde güzergah yarma tarafına ötelenerek kazıklı tutucu yapılmak suretiyle yolun stabilizesi sağlanacak ve heyelan eden dolgu kaldırılacaktır.
Heyelan önleme ve ıslah çalışmalarına yönelik imalat işlerinin yapımına başlandı. Çalışmaların yılsonuna kadar tamamlanmasını öngörüyoruz. Sürücülerimizin yol ve trafik güvenliği içinde seyahat etmeleri için gerekli çalışmaları yapan Karayolları Genel Müdürümüze ve Bursa Karayolları Bölge Müdürlüğü bürokratlarımıza teşekkür ediyor, kazasız günler diliyorum”

ÇOK OKUNANLAR
BUNLARA DA BAKIN
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR