• Haberler
  • Güncel
  • Terhisine 50 Gün Kala Hayatını Kaybetmişti Emetli Aile Evlatlarının Şehit Sayılmasını İstiyor

Terhisine 50 Gün Kala Hayatını Kaybetmişti Emetli Aile Evlatlarının Şehit Sayılmasını İstiyor

Emet ilçesine bağlı Gürpınar köyünden Mehmet Ali Sağlam terhisine 50 gün kala nöbette rahatsızlanmış ve kaldırıldığı hastanede 62 gün gördüğü tedavi sonrası vefat etmişti. Ailesi 5 yıldır evlatlarının şehir sayılması için mücadele ediyor.

Asker ocağında rahatsızlanan ve hastanede vefat eden asker Gürpınar köyünde üst düzey protokolünde katılımı ile düzenlenen askeri törenle toprağa verilmişti. Ailesi o günden beri başlattığı  oğullarının şehit sayılması talebine olumlu cevap almadıklarından yakınarak nöbetteyken rahatsızlanarak hayatını kaybeden oğullarının şehit sayılmasını talep ediyorlar.

NÖBETTE FENALAŞTI

1999 Emet Gürpınar köyü doğumlu  Mehmet Ali Sağlam 21.02 2020 yılında acemiliğini Amasya merkezde yaptıktan sonra usta birliğine Ağrı Doğubayazıt’a gitti. Doğubayazıt’ta askerliğini yaparken terhisine 50 gün kala nöbette fenalaşan Sağlam önce Ağrı Doğubayazıt hastanesine oradan da Erzurum Atatürk Üniversitesine kaldırıldı. Üniversitenin Nöroloji bölümünde  62 gün  uyutularak tedavi gören Sağlam 23 Eylül 2020 yılında vefat etti.

ASKERİ TÖRENLE DEFNEDİLMİŞTİ

Şehit Mehmet Ali Sağlam dönemin Kütahya Valisi Ali Çelik, CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap,  Emet Kaymakamı Hasan Çiçek, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Murat Kırbaç, İl Emniyet Müdürü Necmettin Koç’unda katıldığı cenaze töreni ile Gürpınar köyünde defnedilmişti.

BABA ÜZÜNTÜDEN KANSER OLUP YAŞAMINI YİTİRDİ

 Şehit asker Mehmet Ali Sağlam’ın babası Hasan Sağlam yaşanan bu olayların üzüntüleri ve mücadeleden sonuç alamaması  sonrası  hastalanırken  2023 yılında mide kanserinden vefat etti. Vatani görevini yaparken rahatsızlanarak şehit olan Mehmet Ali Sağlam  Emet ilçesini üzüntüye boğarken, askerin ailesi oğullarının şehit sayılmasını taleple yetkililerden yardım istediler.

Aile, evlatlarının vatani görevinin çoğunluğunu yaparak az bir zaman kala askeri nöbette rahatsızlanarak vefatı üzerine şehit sayılmasını talep etmelerinin hakları olduğunu ifade ederek “Oğlumuz  vatan için nöbetteyken rahatsızlandı. Ve rahmana kavuştu.  Askeriyemizden, devlet büyüklerimizden oğlumuzun şehit sayılmasını, talep ediyoruz” dediler.

Bakmadan Geçme

WhatsApp İhbar Hattı
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!