Sağlık

Sağlık Haberleri

Kütahya'da Karantinaya Alınan Köy Sayısı 2 oldu

Simav ilçesine bağlı Çakırlar köyü, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Emet Sağlık Çalışanlarına Moral Motivasyon Desteği

Emet Jandarma ve polis sağlık çalışanlarını selamladı, sağlık personeli alkışladı Asker ve jandarma karanfil dağıtırken,Emet belediye 2 tepsi baklava ikram etti.

Borlu Dezenfekte Geliyor

Bor madeninden üretilen dezenfekte ürünleri piyasaya çıkıyor.

Kütahyada Umrecilere Koranavirüs Kontrolü

Ümreden dönen 180 yolcu Kütahya Zafer Havalimanında Sağlık kontrolünden geçti

Başkan Ciner' Bir Çocuk Doktoru Kurada'

Ak parti Emet İlçe Başkanı Süleyman Ciner 9.1 dönem atamalarında Emet2e bir çocuk doktoru kadrosu açıldığını belirtti.

Yağ oranınız yüzde 25'i geçiyorsa dikkat

İstanbul Rumeli Üniversitesinin Uygulama Hastanesi olan REYAP Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Hasan Abuoğlu, Dünya Sağlık Örgütü'nün obeziteyi, 'Vücutta hastalıklara neden olacak biçim ve oranda anormal, fazla miktarda yağ birikmesi' olarak tanımladığını belirterek, 'Vücut kitle İndeksinizin 40'ın üstünde olanlar morbid obez olarak kabul edilir. Vücutta yağ oranı ortalama olarak kadınlarda yüzde 22-28, erkeklerde ise yüzde 12-20 olmalıdır. Vücut yağ oranı kadınlarda yüzde 30 erkeklerde yüzde 25 üzerinde olması durumu obeziteyle ilişkilendirilir' dedi.

Emet Devlet Hastanesine Verimlilikte Tam Not

Emet ilçesinde Doktor Fazıl Doğan Devlet Hastanesi’nin ’Sağlık Bakanlığı Verimlilik Değerlendirmesi’ni başarıyla geçtiği bildirildi.

Yeni Sağlık Müdürü Erşan Oldu

Dr.İsmail Zehir'in istifasıyla boşalan Kütahya İl Sağlık Müdürlüğü görevine Dr. Mehmet Erşan getirildi.

Hastane Ana Binaya MR Cihazı

Ak Parti Kütahya Milletvekili Ceyda Çetin Erenler, Kütahya'da yaşanan MR sorununun çözüldüğünü açıkladı.

Emet'te Diyabet Hastalığında Artış Gözlemleniyor

Emet Doktor Fazıl Doğan Devlet Hastanesi Başhekimliği tarafından, diyabet hastalığı konusunda uyarılarda bulunuldu.

'Gizemli virüs' yeni bir salgının habercisi olabilir'

Şimdiye kadar 9 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan ve Çin'de ortaya çıkan 2019-nCoV adı verilen corona virüs dünyada tehdit oluşturdu. Türkiye'de de virüsten etkilenmemek için İstanbul Havalimanı'ndaki Hudut ve Sahiller Genel Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Türkiye'de 'gizemli virüse' ilişkin herhangi bir hastanın olmadığını belirten Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da, Bizde şu an herhangi bir hastanın hatta riskli hastanın olmadığının altını çizmek istiyorum açıklamasında bulundu.

Emet Devlet Hastanesi Acile 4 Pratisyen Doktor

Emet Dr.Fazıl Doğan Devlet Hastanesi’ne atanan 4 acil pratisyen hekimin görevine başladığı bildirildi

Bor madeninden yatak üretildi bakterileri öldürüyor

Türkiye toplam 3,3 milyar ton rezerv miktarı ile dünya toplam bor rezervi sıralamasında yüzde 73'lük pay ile ilk sırada yer alıyor. Yatak sektörünün önemli oyuncularından Bambi Yatak, 'Bordan Gelen Hijyen' sloganı ile bor madenini yatağın içine entegre etti. Borjen adı verilen ve yıl sonuna kadar 50 bin adet üretilmesi planlanan yatağın tanıtım toplantısı Çırağan Sarayı'nda yapıldı.

İHRACAT ATAĞI

Yataktaki mite ve küfün çoğalmasını engelleyen ve bakterileri öldüren Borun, hijyenik özelliğinden faydalanarak üretilen Borjen yatağın 20 ülkeye ihraç edilmesi hedefleniyor.

1,5 milyon liralık Ar-Ge yatırım bütçesiyle yatağı ürettiklerini söyleyen Bambi Yatak Yönetim Kurulu Üyesi Emre Gökmen, Türkiye'de ve dünyada ilk kez bor mineralini yatağın süngerine ve kumaşına entegre ettiklerini dile getirdi.

BAKTERİ, MİTEIN GELİŞİMİ ENGELLİYOR

Bor madeninden üretilen 'Borjen' yatak hakkında bilgi veren Gökmen, 'Her gün üzerinde saatlerce uyuduğumuz yatağımızda sayısı milyonlarla ifade edilecek kadar fazla bakteri, mite gibi mikroorganizmalar yaşıyor. Bu küçük canlılar insan sağlığını tehdit ettiği gibi astım, alerjik reaksiyonlar, bronşit gibi birçok hastalığı da tetikliyor. Profesyonel sağlık uzmanlarıyla görüşerek ve tüketicilerin beklentilerine kulak vererek, bor minarelini 'Borjen' ismini verdiğimiz yatağımızda kullandık' dedi.

'HİJYENİ UYKUYLA BİRLEŞTİRDİK'

Günümüzde, yatak odalarının birer yaşam alanı olduğunu söyleyen Gökmen,

'Son zamanlarda ülkemizdeki en büyük sorunlardan biri alerji ve astım. Toz, küf, mantar ve miteların neden olduğu hastalıklar yaygınlaşıyor. Hayatımızın 3'te 1'ini yatakta geçiyoruz. Bu toz ve bakterilere en çok yatakta maruz kalıyoruz. Bunları yok edebilmek için ürün arayışına girdik. Yerli ve milli madenimiz ve gelecek vadeden bor madeninden faydalandık. Bor madeni özellikle temizlik sektöründe ön plana çıkmaya başlamıştı. Borun antibakteriyel bir özelliği var. İçerisine bakteriyi koyduğunuz zaman yüzde 99 o bakteriyi öldürüyor. Mite ve küflerin de gelişimini engelliyor. Bununla ilgili tüm testlerimiz ve raporlarımız mevcut' diye konuştu.

YATAĞIN KUMAŞI VE SÜNGERİ BORDAN YAPILDI

Yatağın diğer özelliklerini anlatan Gökmen, 'Yatağın üst kumaş yüzeyinde ve süngerinde bor var. Ayrıca pocket yay sistemi kullandık. Yani birbirinden bağımsız vücut basıncını yayan bir sistem. Yatağın başlık kısmında aydınlatma için bir lamba var, telefonu, bilgisayarı şarj etmek için de bir bölüm bulunuyor' ifadelerini kullandı.

'ASTIMIN YÜZDE 70 NEDENİ MİTELARDIR'

Çocuk Alerjisi ve Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Akçay ise, her 6 çocuktan 1'inin astım hastası olduğunu söyleyerek, 'Astıma neden olan en önemli etken ev tozunda bulunan mitelardır. Astımın yüzde 70 nedeni mitelerdır. Mite, gözle görülemeyecek kadar küçük,8 bacaklı haşerelerdir. 5 yıllık bir yatakta 10 milyon mite vardır. Dışkıları alerjiktir, ev tozlarına yapışırlar' dedi.

MİTELER YATAKLARDA YAŞIYOR, DERİ DÖKÜNTÜSÜYLE BESLENİYOR

Mitelerın deniz kenarında yaşadığını belirten Prof. Dr. Akçay, 'Nemi severler, insanların deri ve kıl döküntüleriyle besleniyorlar. O yüzden yatak odamızda çok fazla oluyorlar. Miteler en fazla yattığımız yatakta yaşıyor. Evi havalandırmalıyız, çarşafları en az 60 derecelik bir sıcaklıkta yıkayıp sonra ütülemeliyiz' diye konuştu.

Emet Devlet Hastanesi Artan Grip Vakalarına Karşı Uyardı

Emet Dr.Fazıl Doğan Devlet Hastanesi vatandaşları enfeksiyon hastalıklarına karşı savunmasız bırakan grip konusunda uyararak aşı önerisinde bulundu.

Başkan Doğan' Emet Sağlık Termal Eko Turizmi Hedefimizde İlerliyoruz'

KSÜ'ce düzenlenen termal sağlık çalıştayında konuşan Emet belediye başkanı Hüseyin Doğan, Emet Sağlık termal eko turizm hedefleri doğrultusunda çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

Kaymakam Çiçek'ten Hasatane Genel Durum Ziyareti

Kaymakam Hasan ÇİÇEK, Emet Doktor Fazıl Doğan Devlet Hastanesini ziyaret ederek, hastanenin genel durumu hakkında bilgiler aldı.

Emet Toplum Sağlı Merkezi Uyarıyor! Aman Dikkat

Emet Toplum sağlığı merkezimiz kış aylarında soba, şofben ve bacadan sızan Karbonmonoksit gazı zehirlenmelerine karşı vatandaşlarımızı uyardı.

Kanser teşhisinde maliyet 20 kat düşecek

Dünyanın en büyük parçacık fiziği araştırma laboratuvarı CERN'de gerçekleştirilen projenin çok küçük bir versiyonu olan 'Türk Dairesel Parçacık Hızlandırıcısı' Özyeğin Üniversitesi'nde görev yapan fizikçiler tarafından hayata geçirilecek. Kanser teşhisinin maliyetini büyük oranda düşürmesi hedeflenen projede sona gelindi. İki Türk fizikçi Dr. Öğr. Üyesi Alper Hayreter ve Dr. Öğr. Üyesi Bora Işıldak tarafından 2017 yılından bu yana gerçekleştirilen çalışmalar 6 ay içinde sona erecek. Şu an prototip aşamasında olan 'Türk Dairesel Parçacık Hızlandırıcısı' Türkiye Atom Enerjisi Kurumu tarafından lisans alındıktan sonra kullanılabilecek. Kanser teşhisinde büyük önem taşıyan PET (Pozitron Emisyon Tomografisi) taramalarında kullanılan radyoizotoplar yaklaşık 20 kat daha az maliyetle Türkiye'de üretilebilecek.

Firmanın Hıncı Hastaları Mağdur Etti

Emet ilçemizdende çok sayıda vatandaşın randevularına rağmen Kütahyaya gittiği,ancak MR cihazının bozukluğu olması nedeniyle hizmetten yararlanamadığı konuda Sağlık Müdürlüğünden açıklama geldi.

Toplam 207 haber.