Acı Gerçekler - A.Kadir Ekmekçioğlu

Acı Gerçekler


GÜNÜN SÖZÜ:Açlık sofuluğu bozdurur.
Günlük yaşamımızda A dan Z ye her şeyin fiyatları hızla artıyor.Özellikle temel gıda ürünlerindeki artış nerede ise rekora doğru koşuyor.Bu yazımı yazmadan önce kısada olsa bir araştırma yaptım.Kimler nasıl geçiniyor diye.SSK dan 7.500 lira maaş alanlarla,geliri asgari ücret ve altında olanlarla.Hiç bir işi ve geliri  olmayanlarla konuştum.Bir sordum bin ah işittim.Ayrıca çarşı,Pazar ve AVM leri dolaştım.AVM lerde görevli personel günlük etiket değiştirmeye yertişemiyorlar.Diğer piyasada ise devamlı artan faiz oranları döviz fiyatları herkese pes dedirtti.
Kısaca piyasanın bugünkü fiyatları;ekmek 7.50,simit 9.lira,lokantalarda bir çorba 30 lira, az kuru fasulye, az pilav ve az cacık 65 lira,bir kaşarlı tost bir ayran 60 lira.normal peynirli veya kıymalı pide 75 lira.Bunlar doyumluk değil açlığı gideren yiyecekler.Sektör işletmecileri ürün maliyetlerindeki artışlar nedeni ile yakında fiyatlara zam yapmak zorunda kalacaklarını söylüyorlar.Çay ve kahve fiyatları 3,5 dan 5 liraya,kahve fiyarları ise 7,5 liradan 10 lira oldu.Tüm esnafların kira bedellerinde afaki artışlar oluyor.İlaç fiyatlarındaki artış nedeni ile artan katılım fiyatlarını ödemekte zorlanan insanlar ya ilaçlarının tamamını alamıyorlar.
Hal böyle olunca öğrenci yiyecekleri simit, boca, tost artınca öğrenciler perişan.Veliler çocuklarının kırtasiye ve yurt,barınma masraflarını karşılayamaz hale geldiklerinden yakınıyorlar.Yoksul ailelerin dramı yürekler yakıyor.Fırınlardan bir gün öncesinin bayat ekmek alabilmek için sabahları erkenden fırınlara gidiyorlar.Doğalgaz ve elektrikle ısınmalar nerde ise lüks hale geldi.
İşte bunlar benim tespitlerim.Sizlerinde  gördükleri de vardır.
PEKİ NE YAPALIM
Her ne kadar kaymakamlık sosyal dayanışma vakfı kişilere yardımcı oluyor ama buraya ulaşamayanlar da var.Komşusu açken yatan bizden değildir.Buyurmuş Hz.Muhammet (S:A:V).İlçede aç öğrencilere,geçim sıkıtısın yaşayan insanlar yardım elimizi uzatalım.Bir dayanışma ekibi kuralım.Hayırsever insanlarının yardımlarını bir havuzda toplayalım.İhtiyaç sahiperine de hiç bir siyasi ayrım yapmadan onların  ihtiyaçlarını karşılayalım.
OKURLARIMDAN
İlçemizdeki alt yapı çalışmaları devam ediyor.Cadde ve sokaklarda ise sorumsuzca gelişi güzel park edilen araçlar büyük sorunlar yaşatıyor.Sorumsuzca park eden sürücülere artık bir denilmeli.Çift sıra park edilen araçlar buzlanan yollarda çok yakında hasarlı trafik kazalarına neden olacak.Yetkilileri acilen göreve davet edelim.Diyor.

YAZIYI PAYLAŞ!

Yorumlar / 1

  • Ali Dağlı | 28 Ocak 2024 12:53

    Yerinde ve haklı bir sunum. Ben de Emet'liyim halen Tavşanlı'da ikamet ediyorum. Dünya 'nın en kıymetli madeni ilçemizden çıkmakta olmasına rağmen ilçemizin nüfusu yıllardır aynı rakamlarda kalırken halkına yoksulluktan kurtulamamış. Yıllarca neden bu haldeyiz hep birlikte düşünmeliyiz. Biririleri en üç çocuk yapın derken bizler bir çocuğumuzun cebine harçlık koyamıyoruz. Kapitalizme geçit verdiğimiz sürece zengin daha zengin yoksulda daha yoksul olmaya devam edecektir. Tüm hemşehrilerime slm ve saygılarımla.

YAZARIN SON 5 YAZISI
25Nis

Büyüklük Sizde Kalsın

06Nis

Bizede Bu yakışırdı

18Şub

Emet Gündemi

27Oca

Acı Gerçekler

14Ara

Körükçüler!