Bukalemunlar - A.Kadir Ekmekçioğlu

Bukalemunlar


GÜNÜN SÖZÜ:Yerin kulağı vardır.
Bukalemun gillerden, yaklaşlık 30 cm.uzunluğunda yavaş haraketten,renk değiştirmesiyle tanımlanan bir sürüngen türüdür.Çabuk düşünce,tutum değiştiren durumunu çıkarına göre ayarlayan kimse.
Türkçe ise; mecaz nabza göre şerbet verebilen,iyiyle iyi,kötütüyle kötü,çocukla çocuk,yaşlı ile yaşlı olabilen insan.
Belkemiği olmayan,her ortamda ne yarar sağlıyorsa o gibi davranan,rüzgara göre yön değiştiren.Düşündüğü,konuştuğu gibi davranmayan insanlar insanlar için de kullanılır.
İki yüzlülük veya münafıklık kişinin sahip olmadığı,düşünce,erdem ,değer veya  özellikleri sanki sahipmiş gibi davranması veya sahip olduğu iddiası.Birisine farklı diğerine farklı davranmasıdır.
Bunlara ne denir?TDK konuştuğu gibi davranmayan insanlar için kullanılmaktadır.İki yüzlülük için TDK sözlüğünde düşündüğü gibi davranmayan,özü sözü bir olmayan,riya,riyakarlık münafıklık denilir.
Peki;günümüzde ve çevremizde bukalemunları görüyormusunuz.İki yüzlü riyakar insanları sayısı ne kadar.Bunların rakamları uhdenizde kalsın.Ama ülkemizde bir seçim yapılacak.Bu seçim döneminde öyle dönek,bukalemunlar ve iki yüzlülerin sayısı artıyor.Nasıl mı?İşte yaşananlardan örnekler.
Adam bugün iktidarda olan partide etkili görevde.Bir sohbetinde karşı partili bir arkadaşına eyibe;yarın iktidar değişirse ben senin partine geçerim.Senden fazlada solcu oluveririm diyorsa.
Bazıları bugün iktidar taraftarı olarak boy gösteriyorsun.Yarın iktidar değişirse ne yaparsın sorusuna ben o partide göstermelik duruyorum.O zaman zaten ben o partiliyim derim.Orada cirit atarım.
Bazıları bulundukları ortamlardaki kişilerin yanında ben bu seçimde iktidar partisine oy verecem diyerek konuşması.Bir diğer kişi kime oy vereceğinin rengini söylemese de kim iktidar olursa ben size oy verdim der,işimi gördürürüm diyor.Bazıları bana kim iş verecekese ona oy vereceğİm.Bir başkaları ise bana kim daha fazla yardım edecekse ona oy vereceğim.Bazıları kim benim oğlumu,kızımı,torunumu işe alacaksa ona o vereceğim diyerek her iki tarafada gök boncuk gösteriyor.Bazıları ise sürtüklük yaparak her partinin kapını çalarak kendisi o partili olarak lanse edenleride geçmişte çok gördük.
Bunlar böyle konuşsalarda yerin de kulağı vardır.Bunların konuşmaları partililerce duyulduğunuda unutmasınlar.
EMET’İN FAY HATTI NASIL
Dünyada ve ülkemizde meydana gelen depremlerden sonra herkesin merak ettiği tek bir şey var.Yaşadığımız ilçemiz verilere göre deprem bölgesinde.Bu ilçemizin tamamı deprem bölgesimi veya fay hattı ilçemizin nerelerinden geçiyor.Teknoloji gelişti.O denenle Emet ilçemizin fay hattı açıklanmaladır.Çünkü yeni bina yapanlar ona göre yer tercihinde bulunmak istiyor.Ayrıca ilçemizde mevcut binalarında depreme dayanıklı olup olmadıkları yapılması isteniyor.

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
25Nis

Büyüklük Sizde Kalsın

06Nis

Bizede Bu yakışırdı

18Şub

Emet Gündemi

27Oca

Acı Gerçekler

14Ara

Körükçüler!