Dereden Tepeden - A.Kadir Ekmekçioğlu

Dereden Tepeden


GÜNÜN SÖZÜ: Sokağın ve halkın sesine kulak verilsin.
Dereden tepeden konuşmak(üçüncü tekil şahıs geniş zaman çekimi dereden tepeden konuşur.Gelişi güzel konuşmak rastgele konular üzerine konuşmak.Çarşıda,pazarda ve kahvehanelerde çay kahve içerken de ilgili,ilgisiz konularda  dereden tepeden konuşulur.
Sözlük anlamı öz anlatımlardan birisidir.
Bende bu hafta yazımda ilçemizde dereden tepeden yapılan konuşmalara ver vereceğim.
Emet ilçemizin meşhur oğlak kebabı,peynirli pidesi ve son olarak da meşhur Emet ekmeği coğrafi işaret tescili yapıldı.Buna sebep olan belediye başkanımız sayın Hüseyin Doğan’a ve ekibine çok teşekkür ediyorum.
Bor da çalışan 300 e yakın işçinin servisler ile gidip gelmeleri ve ilçeye bir ekmek parası dahi ekonomik katkısının olmaması da dereden tepeden konuların başında geliyor.
Emet ve Hisarcık ilçelerinin ortaklaşa yaptıkları organize sanayi de herkesin umutla bekle beklediği konulardan birisi.Bunda da emeği geçen belediye başkanları Hüseyin Doğan’a ve Fatih Çalışkan’a teşekkür ederim,
Tavşanlı da ki bir fabrikaya işçi alımı gündemde.İyi ala ve güzel de sen ilçendeki Bor fabrikasına dışarıdan işçi al.Kendi işsizlerini de Tavşanlı ya yönlendir ve ilçeden göçü hızlandır. Buda dereden tepeden konuşulan önemli konu.
Belediyemiz ilçe içindeki cadde ve sokaklardaki otları temizliyor.Güzel ve ala ama mezarlığımızda otların temizlenmesi isteği de dereden tepeden konularında yer alıyor.
İlçe içinde kural tanımayan,saygısız sürücülerin cadde ve sokaklardaki araç parkları da dereden tepeden konularında.
Son aylarda merkez ve köylerimizde hiç Emet’e gelmeden arsa ve tarla alımları bunun ileride İsrail’in Filistin deki alımları sonucu Filistinliler vatanlarında olduğu ele alınarak kimsenin yabancılara toprak satışını sonu Filistin’e benzememiz kaygısı konuşuluyor.
Ülkemizde orman alanlarında kömür çıkarmak için güzelim ormanlarımızın yok edilmesi Akbelen’lilerin verdileri onurlu mücadele bunun benzerinin ileride Küreci köyümüzdeki altın madeninde de yaşanma kaygısı dereden tepeden de konuşulan konuların başında geliyor.
Dereden tepeden konuşmalarda ilçedeki motosikletleri aşrı hızla gitmeleri ve yüksek ses çıkarmaları.İlçemizde şebeke suyu ile tretuvar yıkamaları, bahçe sulayarak su israfı yapmaları. Piknik alalarında bazılarının piknik ateşi yakmaları.Başlıca konulardan.
GÜLE GÜLE-HOŞ GELDİNİZ SAYIN VALİLERİMİZ
Yaklaşık 3 yıl ilimizde birçok hizmetlerde bulunan sayın valimiz Ali Çelik Hakkari valiliğine, ilimize ise sayın Musa Işın atanmışlardır. Her iki valimize yeni görevlerinde başarılar diliyorum.

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
25Nis

Büyüklük Sizde Kalsın

06Nis

Bizede Bu yakışırdı

18Şub

Emet Gündemi

27Oca

Acı Gerçekler

14Ara

Körükçüler!