Fanatik Olmayalım - A.Kadir Ekmekçioğlu

Fanatik Olmayalım


Fanatik ne demektir?TDK anlamı bir fikri savunurken aşırı,fazla coşkulu davranıp karşı tarafa söz hakkı tanımayan kişi.Bir kurumu ya da takımı,siyasi partileri iftira atarak savunma.Bir öğretiye göre,bir dine,bir kimseye bir şeye aşırı ölçüde coşku ve tutkuyla olan Banaz kimse.
Bir ideolojiye,bir fikir veya düşünceye karşı hak tanımayacak  derecede  olan bağnaz.Türkçe anlamı bir dine,parti gayreti ile gördüğümüz anlamına gelir.Fransızca asabi din ve partiye gözü dönmüş.
Sporda aşırı takım tutkunluğuna da fanatizm denir.Aşırı fanatizm holiganlar fanatiklere göre daha saldırgan ve zararlı olabilirler.Sevgiye dönüşebilir.
Holiganizim ise aşırı fanatizmin oluşturduğu saldırganlık boyutur.Ne olur çok fanatik olmayalım.
Fanatizm aile ,akraba,komşu ve arkadaş ilişkilerini olumsuz etkiler.Fanatik olanlar bu tutuları ile kendisini toplumdan dışlar.Neşede tasada her zaman yüz,yüze bakacağımızı lütfen unutmayalım.Çocuklarımıza,eşimize dostumuza fanatikliğin her zaman zararlı olduğunu anlatalım.Her şeyin fazlasının zararlı olduğunu vurgulayalım.
GÜNÜMÜZDEN FANATİKLİK ÖRNEKLERİ
Yaşamımızda elbette herkes farklı dinlerde olabilir.Ama hiç kimsenin karşısındakinin dinini aşağılamaya hakkı yoktur.Kendi dinini savunurken de fanatik olmayalım.
Elbette herkesin bir siyasi görüşü olacaktır ve vardır.Biz ne yapıyoruz.Kendi siyesi görüşümüzü savunurken dozajı aşırıyoruz.Karşı görüşteki siyasi partiliye adete düşmanmış gibi gözle bakıyoruz.Böyle yapmakla kimse kimsenin siyasi görüşünü değiştiremez.
Spor müsabakaların yapıldığı statlarda karşı taraf seyircilerinin aşırı tezahüratları hatırlayalım.Buda bir fanatiklik örneği değil mi?
Bu sene ülkemizde bir genel seçim yapılacaktır.Siyasi partiler ve genel başkanları Anadolu’muzda  toplantılar ve açık hava mitingleri yapacaktır.Buralarda karşı görüşleri eleştirirken lütfen ölçüyü kaçırmamalılar.Fanatiklikten kaçınmalılar.Onların öyle yapmaları da genelde fanatizmi tetikliyor.Bizler de buralarda onların fanatikliğine alkış tutuyoruz.Küçük yerlerde birbirimizin kalplerini kırıyoruz.Değer mi bunlara.
Bir toplum içinde değişik konularda konuşurken kendi fikir ve görüşlerinizi fanatikleştirmeden anlatalım.Ar ve edep sınırlarını çizgisi dışına çıkmayalım.Böyle yaparsak toplumda sevgi ve saygı kazanırız.
 

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
06Nis

Bizede Bu yakışırdı

18Şub

Emet Gündemi

27Oca

Acı Gerçekler

14Ara

Körükçüler!

30Kas

Heyecan Dorukta