Gazi Emet 40 Yaşında - A.Kadir Ekmekçioğlu

Gazi Emet 40 Yaşında


Basın milletin genel sesidir.Bir milleti aydınlatma ve uyarmada,bir millete gereksindiği fikri,gıdayı vermekte,özel olarak bir milletin mutluluk hedefi olan ortak doğrultuda yürümesini teminde,basın başlı başına bir kuvvet,bir okul,bir rehberdir.Basın sadece gazete ve dergileri kapsamaktayken geniş anlamda basının belirli zamanlarda basılıp her çeşit haber ve fikirleri topluma ulaştıran yayın ürünleridir.
Bu gazetemiz 5 nisan 1984 yılında merhum Mehmet Özer tarafından kuruldu.Gazetenin adınıda rahmetli dayım Mesut öncel verdi.Gaziemet gazetesi 1990 yılında Mehmet Akın tarafından alındı.2023 yıl başında da Ercan Kolku imtiyaz sahibi olmuştur.Gaziemet gazetesinin kuruluşundan 1973 yılında Tercüman muhabiri olarak muhabirliğe başladım.Daha sonra AKAJANS,TRT,ANKA,THA,Hürriyet başta olmak üzere birçok gazete ve ajansın Emet muhabirliğini yaptım.Basın camiasında bende 50. Yılıma girdim.
Gaziemet gazetemizin kuruluşundan bu güne bu güzide ailenin içinde oldum.Sonuçta Gaziemet gazetesi 40.yılını tamamladı.Bu süreçte hepimiz çok olaylar yaşadık.Tehditler aldık.Ufak çaplı saldırılara maruz kaldık.Ama hiç birimiz meslek ahlakımıza leke getirmedik.Gayemiz Emet ve yöremizin,bireylerin sorunlarını çözümünde,bireylerin ilişkilerindeki ilişkileri olumlu yönde gelişmesini sağladık.Emet ilçemizin 40 yıl sorunlarını hiç çekinmeden dile getirdik.Bireysel olarak hepimizin birer siyasi görüşleri de olsa bu siyasi görüşlerimizi meslek hayatımıza yansıtmadık.Hepimiz bu çizgiden sapmadan devam edeceğiz.
Günümüzde ise herkes gazeteci veya haberci oldu.Cep telefonları ile olay veya görüntü çekiliyor.Bunun altına aklına ne gelirse veya siyaset ve partizanlık yaparak kendisi gazeteci addetmektedir.Bazende bu yaptıkları yalan,yanlış haberler den dolayı yargılanıyorlar.Şükürler olsun bizin başımıza böyle olay gelmedi.Allah da getirmesin.
Günümüzde gazete çıkarmak gerçekten çok zor.Yerel basına reklam veren yok denecek kadar azdır.Küçük yerlerde resmi ilanlardan da beklenen gelir bazen masrafı çıkarırı,bazende çıkarmaz.
Önümüzde seçimler var.Tüm partiler propaganları için masraflar edecek.Hiç olmazsa seçim dönemlerinde reklamlar yaptırsada yerel basına bir nebze destek olsalar?
OKURLARIMDAN
Son günlerde ilçemizde sıkça su arızaları ve su sıkıntıları yaşanıyor.Bu sıkıntıların ana kaynağı alt yapı çalışmalarındaki eski şebekeden kaynaklandığı belirtiliyor.Bunu da çalışmaların olduğu semtlerde bire bir görüyoruz.Ama yapacak bir şey yok.Her nimetin bir de külfeti olacak elbette.
 

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
06Nis

Bizede Bu yakışırdı

18Şub

Emet Gündemi

27Oca

Acı Gerçekler

14Ara

Körükçüler!

30Kas

Heyecan Dorukta