Geçmiş Olsun Türkiyem - A.Kadir Ekmekçioğlu

Geçmiş Olsun Türkiyem


GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYEM
GÜNÜN SÖZÜ:Allah ülkemizi her türlü afetlerden korusun.
Ülkemizde on ilimizi etkileyen büyük bir deprem meydana geldi.Bu illerimizde on binlerce bina tamamen yıkıldı. Depremde maalesef her saat ölen sayısı hızla artıyor.Enkazlardan da yine on binlerce insanımız yaralı olarak çıkarıldı.Halende enkazlarda arama ve kurtarma işlemleri devam ediyor.Ölenlere rahmet,yaralılarımıza da Allah acil şifalar versin.
Bir deprem ülkesi olan ülkemiz tarihindeki deprem nedeni ile 85 milyon tek vücut olduk.Bölgeye her türlü ihtiyaç ve yardımlar gönderiliyor.İnşallah bu sıkıntılarımızı dayanışmalarımızla aşacağız.İlçemizde de kaymakamlık,belediye,köy ve mahalle muhtarlarımız 1970 depremini yaşamış vatandaşlarımızın yardımları en seri şekilde deprem bölgesine sev etmişler ve halende belediyemiz salonunda yardım toplanmaya devam ediliyor.Yine ilçemizden deprem bölgesinde arama ve kurtarma çalışmaları için ekiplerimiz bölgede çalışıyorlar.
Ülke olarak geçmiş yıllarda yaşadığımız depremlerden maalesef ders almadık.Ülkemizdeki deprem fay hatlarında yüksek katlı binalar yapılıyor.Deprem bölgelerinde çürük ve depreme dayanıklı dayanıksız bina yapan müteahhitlerin yaptıkları binalarda ölen sayısı fazla oluyor.Bunlardan da hiçbir hesap sorulmuyor.İnşallah bu depremden ders alarak yüksek katlı bina yapılmasına izin verilmez.
Televizyonlarda izliyoruz.Ne olur hiçbir parti bu işten nemalanmamalı.Deprem bölgesine yardım getirenlerin yardımlarını bırakın kendileri ulaşılamayan yerlere ulaştırsınlar.Zira deprem alını büyük,köylerde de ulaşılamayan yerlerde insanlar soğukta aç ve susuz.
Yardım bölgelerine yardım götürenler ve yardım edenler sizlerde şov ve reklam yapmayın.Deprem bölgelerinde yardıma gelen insanlara hakaretlere varan davranışlardan kaçınalım.Allah ülkemize bir daha böyle afetler yaşatmasın.
EMET DE FAY HATTINDA
Emet ilçemizin geçmişine baktığımızda Emet çok depremlere maruz kalmıştır.1970 Gediz depreminde de önemli ölçüde zarar görmüştür.Bu fay hattında olduğumuz sürece her zaman depremler yaşayacağız aşikardır.Bu nedenle mümkün olduğunda yüksek katlı binalar yapmayalı.
Birde bu ilçedeki SİT belası muhtemel olası depremde çan ve mal kayıplarına neden olacaktır.1922 Yunan işgalinde tamamen yakılan binaların yerine o günün şartlarına göre derme çatma yapılan binalar şimdi SİT alanı oldu.Çatısını dahi değiştirilemiyor.Virane ahşap evler yıkılıp yerine yenisi yapılamıyor.Devamlı yazdım.Yine yazıyorum bu eski ve küçük bir depremde yıkılacak ve insanların ölümlerine neden olacak bu evlere çözüm bulunmalı.Kentsel döşüm yapılmalı.Bu konuda belediye başkanımız sayın Hüseyin Doğan ilgili bakanlık nezdinde temaslarının olduğu müjdesine verdi.Allah yolunu açık etsin.Bu çalışmalarına ilçedeki tüm siyasi partilerinde her şey Emet için diyerek katkıda bulunmalarını rica ediyorum.
 

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
25Nis

Büyüklük Sizde Kalsın

06Nis

Bizede Bu yakışırdı

18Şub

Emet Gündemi

27Oca

Acı Gerçekler

14Ara

Körükçüler!