Halk Günü - A.Kadir Ekmekçioğlu

Halk Günü


GÜNÜN SÖZÜ: Her ağıza fermuar çekilmez.
Halk günü mülki amir, belediye başkanı v.b.lerinin sorunları dinlemek için halkla görüştüğü gündür.Geçmiş yıllarda bu sıkça yapılırdı. Böylece ilçemizde kahvelerde çarşıda olur olmaz dedikodularına mahal verilmezdi. Halkta da bu vesileyle yöneticilerini daha yakından tanırdı.Daha açık yazayım kahvelerde çarşıda bilmediği konularda yalan ve yanlış konuşmaları halkı bilgilendirerek bu gibi kişilere fırsat verilmezdi.İlçemiz hakkında güzel fikirleri olanları da dinlerlerdi.
Sonuç ;ilçede dedikodular büyük ölçüde önlenirdi.
Gazeteci olarak halkın isteklerini haber yazmamız için gelenler oluyor.Bunları da kısaca özetleyeyim.
Belediyede meclis ve encümen toplantıları her zaman merak ettiği toplantılardır.Bu toplantılar canlı yayınlanırsa kimin ne dediğini halk öğrenir.
İlçede artan araç sayısından dolayı gelişi güzel araç parkları trafiği olumsuz yönde etkiliyor.Mazallah  bir yangın esnasında itfaiyeler yangın mahalline zoraki ulaşacaktır.Motosiklerin aşırı hızla seyir etmesi ve egzoz patlatma sesleri,çöp ve sigara izmaritlerini yere atmaları başlıca şikayetlerden bir kaçı.
İlçede uyuşturucu kullanımı hızla artıyor.Bu gençler uyuştutucuyu kimlerden temin ediyorsa polis ve jandarmaya lütfen yardımcı olunsun.
Havalar ısınmaya başladı.Her ne amaçla ormanlara gittiğinizde piknik ateşe yakmayın.Yerle sigara izmariti atmayınız.
ETİBOR SERVİSLERİ
Devletimiz haklı olarak tasarruf tedbirleri alıyor.Emet ilçesindeki yaklaşık 300 işçi servislerleTavşanlı ve Kütahya’ya gidip geliyor.Buradaki işçiler işe girerken Emet’te ikamet etmek şartı ile işe alınmışlardır.Fakat sendikal nedenlerle bu işçilere servis tahsis edilince devletimize maliyeti yıllık milyonlarca paraya mal oluyor.
 

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
19May

Halk Günü

10May

Hayra Alamet Değil

25Nis

Büyüklük Sizde Kalsın

06Nis

Bizede Bu yakışırdı

18Şub

Emet Gündemi