Hayra Alamet Değil - A.Kadir Ekmekçioğlu

Hayra Alamet Değil


GÜNÜN SÖZÜ: Kanla alınan vatan toprağımız parayla satılmaz.
İsrail 1948 yılları öncesi Ortadoğu da Araplara ait olan bölgeye yerleşmek amacı ile buralarda ki arazilere çok yüksek rakamlardaki paralarla araziler almaya başlamıştır.Bu yüksek rakamdaki paralara tamah eden Araplar hızla arazilerini Yahudilere satmışlardır.
Daha sonra bölgeye yerleşen Yahudiler 1948 yılında İsrail devletini kurmuştur.O tarihden sonra Ortadoğu da devamlı sınır tecavüzleri ile sınırlarını genişlettiği gibi yöre halkına da hiç rahat vermemiştir.Üstüne üslük İran’a kadar uzanan topraklardaki ülkeleri devamlı tehdit etmektedir.Özelliklke insanlık dışı katliamlar yaparak sivil,masum yaşlı,kadın çocuk demeden öldürmektedir.Buna başta kapitalist ülkeler ki başta ABD,İngiltere ve Fransa gibi ülkeler seyirci kalmaktadır.
Hülasa o yıllarda Arap ülkelerinin yaşlılarının toprak satmalarının bedelin bugün çoluk çocukları çekiyor.
HAYRA ALAMET DEĞİL
Bu sözün kısaca anlamı; iyi bir durum belirtisi olmayan bir olay niçin söylenir.
Maalesef son yıllarda yöremizde ve Emet ilçemizde hiç alışık olmadığımız arazi alım satımları gerçekleşmektedir.Nasıl mı?Hiç Emet’i görmeyen ve gelmeyen kişiler ekilen,ekilmeyen tarla,bahçeleri yörenin rayiç fiyatlarının çok üzerinde toprak alımları yapmaktadırlar.Bu kişiler aldıkları toprakları satanlara isterseniz buraları ekip kaldırabilirsiniz diyorlar.
Bu konuda konuştuğum yöre insanlarının çok azı tehlikenin farkındalar.Satanlar ise parayı altın veya dövize yatırdık diye keyifleniyorlar.Bazılarıda ben yaşamak ve eylenmek istiyorum diyor.
Bu son derece yanlış.Bu vatan topeaklarını işgalcilere karşı yapılan kurtuluş savaşında Dumlupınar ve Çanakkale şehitliklerinde şehit olan şehit olan şehitlerimizin bizlere bıraktıkları vatan topraklarını satmayalım.Yoksa bizden sonraki nesil bizlere lanet okuyacaklardır. Şehitlerimizde bizlere asla haklarını helal etmeyeceklerdir.


 

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
19May

Halk Günü

10May

Hayra Alamet Değil

25Nis

Büyüklük Sizde Kalsın

06Nis

Bizede Bu yakışırdı

18Şub

Emet Gündemi