Meydan Boş,Atış Serbest - A.Kadir Ekmekçioğlu

Meydan Boş,Atış Serbest


GÜNÜN SÖZÜ: Emet nasıl bir ilçe bilen varsa söylesin.
Karşıdaki kişinin söylediklerine inanmayıp daha  fazla uydurmasını engellemek isteyen kişinin kullanıcı olabileceği limite (gelişi güzel söz) edici laf.
Klasik yaygara.Bilmeden,sıkılmadan,şaşırmadan konuşan davranış.
Toplumda bir ortamda oturup sohbet edilirken konu ve konularla hiçbir bilgisi olmayanın olur olmaz konuşması.
Şöyle bir çevrenize bakınız lütfen.Bilgi sahibi olmayan,kendisini adam sayanlar azımsanmayacak kadar çoktur.Maddiyatı ve makamları sonradan görenler de meydanı boş bulunca kendilerini adam yerine koyarak adam,adam konuşurlar. Gazetecilerin bu gibilerine çok kullandığı bir söz vardır.Ne isa’ya nede musa’ya yaranıyor denilir.
EMET NASIL İLÇE
Geçenlerde çok saydığım ve sevdiğim bir uzman arkadaşım ile sohbet ediyorduk.Sohbetimizde arkadaşım kadir abi Emet Ankara’nın nezdinde tarım ilçesiyken şimdi bir sanayi ilçesi olarak tanımlanıyor dedi.İnanırmısınız şok oldum.
Tarım ilçesi olan Emet’te eskiden pancar,haşhaş,tütün,hububat,çeşitli sebze ve meyve üretimi yapılırdı.Tütün,pancar ve haşhaş ekimleri kaldırldı.Eskiden yöremizde ceviz ve badem üretilir ilçe dışına satılırdı.Bunlar artık yok.Normal sebze ve meyveler ilçemiz halkına yetmiyor.
Peki; nasıl sanayi ilçesi oluyoruz?Bor fabrikasından dolayı mı sanayi ilçesiyiz?Bunu  anlamış değilim.Yoksa ilçemize yapılmakta olan sülfürik asit fabrikası yapılınca mı Emet bir sanayi ilçesi olacak ki?
Yoksa;Bandırma veya Kırka’ya yapılması düşünülen Bor karbür fabrikası dünyada en fazla Bor madeni rezevri  olan Emet ilçemize yapılacak da bizim mi haberimiz yok?


 

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
25Nis

Büyüklük Sizde Kalsın

06Nis

Bizede Bu yakışırdı

18Şub

Emet Gündemi

27Oca

Acı Gerçekler

14Ara

Körükçüler!