Nerde O Eski Günler? - A.Kadir Ekmekçioğlu

Nerde O Eski Günler?


GÜNÜN SÖZÜ:Çocuklarımıza ve torunlarımıza kötü örnek olmayalım.
Bizim ve bizim alt kuşağımız dönemlerindeki yaşamı kısaca anlatayım.
O günlerde aileden ve atalarımızdan aldığımız terbiye,eğitim,görgü ve görenekle büyüdük.Nasıl derseniz;aile terbiyesi,büyüklere saygı,küçüklere sevgi gösterirdik.Her konuda edepli olmak zorundaydık.Yoksa aile büyüklerimiz kulağımızı çekerlerdi.Bazen de tokatlarını yerdik.konuşmalarımıza,ağzımızdan çıkacak her cümleye dikkat ederdik.Kesinlikle harama el uzatmaz bir şey çalmanın büyük günah olduğunun bilincindeydik.Okullarda öğretmenlerimize asla saygısızlık etmezdik.Öğretmenler çarşıda yürürken herkes onlara ceket düğmelerini ilikleyip başlarını eğerek selam verirdi.Devlet büyüklerine de ayni saygıyı gösterirdik.Eş ve dostlarımızla sağlam ilişkiler vardı.Kimse kimseyi asla satmaz ve gıyabında konuşmazdı.Siyaset alanında seviyeli tartışırlardı.
Peki günümüzde neler yapılıyor? Aile ve çevremizdeki büyüklere saygı gösteren var mı?Arkadaşlık ilişkileri nerede ise yok denecek seviyede .Öğretmenlere saygı ve sevgi ise maalesef yok.Çalmak,çırpmak nerede ise mubah bir hale geldi.Helal-haram düşünen yok.Bu konuda bir hadiste şöyle buyuruluyor.Devlet malından bir hırka bile olsa aşıran,şehit olamaz.Devlet malını bireysel çıkarları için kullananların cenaze namazlarına peygamberin katılmadığına dair bazı rivayetler var.
Geçmişte seçim dönemleri nasıldı.? Allah hepisine rahmet eylesin Süleyman Demirel,İsmet İnönü,Bülent Ecevit,Necmettin Erbakan,Turgut Özal,Muhsin Yazıcıoğlu ,Alparslan Türkeş,Tansu Çiller ortak televizyon kanallarında karşılıklı açık oturumlara katılırlardı.Saatlerce süren programlarında birbirlerine karşı kibar ve nezaket kurallarına uyarlardı.Birbirlerine espirili sözlerle yanıtlar verirlerdi. Program bitince de el sıkışarak ayrılırlardı.Bizlerde bu programları farklı görüşlerdeki arkadaşlarımızla birlikte izlerdik.TBMM de de konuşmalarında kırıcı olmadan konuşurlardı.
Bu günleri görmüş ve yaşamış birisi olarak ahh keşke bu günde öyle televizyonlarda açık oturumlar yapılsa da izlesek.Geçen gün Almanya da çalışan bir arkadaşımız Almanya da liderler eskiden bizde olduğu seçime yakın birlikte televizyon programlarına katıldıkları söyledi.Cidden çok özendim.
Tüm bunlara rağmen her zaman yüz yüze bakacağımızdan bu seçim sürecince bizler birbirimizi kırmamaya özen gösterelim.
RANDEVU ALMAK GÜN GÜN ZORLAŞIYOR
Son günlerde Emet devlet hastanemizde bulunmayan uzman doktorlardan Kütahya devlet hastanelerindeki uzman doktorlardan randevu almak zorlaşıyor.Hastalar bu yüzden özel hastanelerden randevu almak zorunda kalıyorlar.Bu hastanelerde de muayene ve tedavi masrafları da afaki olduğundan herkes özel hastanelere yeterli paraları olmadığı için gidemiyor.Bu durumu siyasetçiler arz ediyorum.
 

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
06Nis

Bizede Bu yakışırdı

18Şub

Emet Gündemi

27Oca

Acı Gerçekler

14Ara

Körükçüler!

30Kas

Heyecan Dorukta