Uzun Lafın Kısası - A.Kadir Ekmekçioğlu

Uzun Lafın Kısası


GÜNÜN SÖZÜ: Kan ile alınan vatan toprakları parayla satılamaz.
9.yüzyıl sonlarında Siyonist harekatın kurulması ile Avrupalı Yahudiler Filistine göç etmesi ile başlayan harekat 1880-1930 arasında arazi alımları ile Yahudi göçü başladı.1856 ya kadar Osmanlı burada toprak satışına izin vermedi.1904-1914 arası gerçekleşen ikinci Aliya’a 40 bin Yahudi Filistinli yerleşti.
Daha sonra bu Yahudiler Filistin’e şu yolardan yerleşmeye başladılar.
Dağıntepesini,kuş uçmaz,kervan geçmez yerleri bizim gözümüzde kuruş etmeyen tarla,arsa ne varsa dönümünü 5  bine 10 bine topluyor.
1948 de İsrail devleti kurulunca İsrail’liler Filistin de mülteciydiler.Yıl 1915 Filistin askerleri  Türk askerlerine cephe arkasından saldırmış ve 14 bin Türk askerimizin şehit olmasına birçok askerimizin yaralanmasına,esir düşen 15 bin askerimizin gözlerini kör ederek eziyet etmişti.
1887 de Filistin de nüfus sayımı yapılıyor.Yahudilerin nüfusu 9 bin.Burada topraklar devletten fazla araplar ve şeyhler tarafından Yahudilere satılıyor.Herşeyin kılıfını uyduran Yahudiler,Alman ve İngilizler kimliği ile toprak alıyor.Adamlar bastılar parayı aldılar toprakları.
Türk milleti yıllardır Filistin halkına üzülürken kendi ülkesinin ikinci bir Filistin’e doğru gittiğini görmez oldu.
Bugün Filistin bize örnek olsun.60 yıl önce sattıkları topraklarının bedelini çok ağır ödüyorlar.Toprak satmanın ve devşirmenin nüfus transferinin sonucunu ibretle izliyoruz. Nedense tarihten hiçbir ders almıyoruz.
Bugün Filistin yanıyor.İleride Türkiye de yanmasın diyorsanız.Yabancılara topraklarımızı satmayalım.Topraklarımızı alanlara da kesinlikle vatandaşlık vermeyelim.
Bizde geçmişte Osmanlı’yı İngiliz,Fransız,İtalyan ve Almanlar ile birleşerek topraklarından çıkaranların Kudüs ve Gazze’yi işgalden kurtaracağımıza Hatay,Gaziantep, Şanlıurfa ve İstanbul’u daha doğrusu işgalden kurtarırsak daha iyi olmaz mı.
Son yıllarda ülkemizde yabancılara toprak satışına bazıları yabancılar toprağı sırtına alıp götürecek mi diyorlar.Baksınlar İsrail sırtına alıp götürmedi.Orada devlet kurdu Filistinliler’i çıkardı.Bugün ise şehirleri bombalayarak masum sivilleri öldürüyor.İsrail ABD  ve diğer ülkelerin Yahudi uşağıdır.
Ülkemizdeki mültecilerin yarın ülkemizde devlet kurmayacağı ne malum.
Ne olur bugün Filistin’nin durumuna düşmemek için ülkemizde mülteci ve kaçak durumda olan tüm yabancıların en kısa zamanda sınır dışı etmeliyiz.Yoksa yıllar sonra çocuklarımız ve torunlarımız bizlere lanet okuyacaktır.
İsrail’in yaptığı katliamlara hiçbir islam ülkesinin gıkı çıkmıyor.
HÜLASA;şehitlerimizin kanı pahasına koruduğu vatan topraklarını satarsak aziz şehitlerimizi şehitliklerde kemikleri sızlayacaktır.

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
25Nis

Büyüklük Sizde Kalsın

06Nis

Bizede Bu yakışırdı

18Şub

Emet Gündemi

27Oca

Acı Gerçekler

14Ara

Körükçüler!