Yurtta Sulh Cihanda Sulh - A.Kadir Ekmekçioğlu

Yurtta Sulh Cihanda Sulh


GÜNÜN SÖZÜ: Cumhuriyetimize sahip çıkalım ve yaşatalım.

Yurtta sulh,cihanda sulh ilk defa Mustafa Kemal Atatürk tarafından 20 nisan 1931 de seçim dolayısıyla millete beyannamesinde dile getirilmiştir. Cumhuriyet Halk fırkasının müstakar umumi siyasetini şu kısa cümle açıkça ifadeye kafidir zannederim: “Yurtta sulh,cihanda  sulh için,çalışıyoruz.”
Mustafa Kemal Atatürk’ün bu sözü 1962 ve 1982 de Anayasa’nın başlangıç bölümünde de yer  aldı. Bu sözü Birleşmiş milletler tarafından da kabul görmüştür.Günümüz Türkçesinde Yurtta barış,cihanda barış şeklinde de söylenir.
Bugün ortadoğuda katil İsrail hastaneleri,cami ve kiliseleri ve sivillerin  olduğu yerleri bombalaması sonucu çocuklar ve savunmasız insanlar katlediliyor.Malesef dünya buna seyirci kalıyor.işte bu nedenle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ün sözünün dünya ülkeleri adınada ne kadar önemli olduğu ortadadır.
Buradan tekrar yazıyorum.Vatan topraklarını Yahudilere satan Filistinliler bunun bedeli çok ağır ödüyor.Bizde bundan ibret almadan yabancılara toprak satıyoruz.Bu böyle devam ederse bunun bedelini ileride çocuklarımız ve torunlarımız ödeyecektir.Ne olur ileride bizim çocuklarımız aynı acıları yaşamasın.
CUMHURİYET BAYRAMIZI ÇOŞKUYLA KUTLAYALIM
Türkiye Devleti’nin hükümet şekli Cumhuriyettir. Hükmünün yer aldığı tasarı üzerine TBMM de yapılan konuşmalardan sonra cumhuriyetin ilanı  yaşasın cumhuriyet sesleri arasında alkışlarla kabul edildi.Tarih 29 ekim 1923 günlerden pazartesi ve TBMM saat 20.30
Bu sene cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yılı.Şunu herkes bilsin.Cumhuriyetin 100. Yılı kutlamak eğlence değil,milli bir görevdir.
Her ne kadar bazıları Ortadoğu’da yaşanan İsrail vahşetinden dolayı Cumhuriyet bayramı törenlerinin iptal edilmesi yöndeki sözlerine şahsen ben katılmıyorum.Sanırım sizlerde katılmıyorsunuz. 
Aksine bu 100. Yılımızı geçmiş yıllara göre daha görkemli bir şekilde kutlamayız.Dünyaya örnek bir kutlama sergilemeliyiz.Bu nedenle ilçemizde ve tüm Anadolu’da ev ve iş yerlerimize şanlı Türk bayrağımızı asalım.İlçemizde yapılacak kutlama törenlerine mutlaka katılalım.
Bu vesile ile tüm ulusumuzun Cumhuriyet Bayramımızı kutluyorum.
 

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
25Nis

Büyüklük Sizde Kalsın

06Nis

Bizede Bu yakışırdı

18Şub

Emet Gündemi

27Oca

Acı Gerçekler

14Ara

Körükçüler!