Zorlaşan Yaşam ve Bir Anım - A.Kadir Ekmekçioğlu

Zorlaşan Yaşam ve Bir Anım


GÜNÜN SÖZÜ.Yaşlıların da bildikleri vardır.
Her ailenin aklı selim büyükleri vardır.Bunlar yaşam tecrübeleri dolu bilgi ve öğütlerini evlatları ve torunları ile paylaşırlar.
Benimde babaanem Hafize Ekmekçioğlu idi.Her zaman olduğu gibi bana öğütler verirdi.
 Odasında odun sobasından çıkan mangaldaki kızgın kömürü gösterip 
“Bak oğlum ahir zamanda ırzını ve namusunu korumak bu kızgın kömürü elinde tutmak kadar zor olacak.
Yine ahir zamanda bina ve zina çoğalacak.
Birde bilinmeyen  hastalıklar  çıkacak.Millet ise kırım kırım kırılacak” derdi.
Şimdi son yıllarda yaşanan olaylara ve dünyamızın maruz kaldığı salgın hastalıklara bakınca rahmetlİ babaannemin bana söyledikleri aklıma geliyor.
YAŞAM ZORLAŞIYOR
Gerek dünyada gerekse ülkemizde ekonomi aldı başını gidiyor.Döviz  ve altın fiyatları hızla tırmanırken marketlerde ve piyasada her ürünün fiyatlarıda sanki döviz gibi hızla artıyor.Üretim nerede ise durdu duracak.İşsizlik sayısı hızla artıyor.Fakat buna ortak bir çözüm bulmak için siyasetçiler bir araya gelemiyor.Ceremeyi vatandaşlar çekiyor.
YÖREMİZ BURAM BURAM TARİH KOKUYOR
Kütahya valmiz sayın Ali Çelik göreve geldikten sonra her alanda yoğun çalışmalar yapıyor.Bıunlardan biriside Aizani kalıntılarının bulunduğu ÇavdarhiSar daki kazılara yöneldi.Yılllarca bakir durumdaki tarihi bölgede kazılara ağırlık verildi.Yıllarca toprak altındaki tarihi yapıtlar gün ışığına kavuştu.Umarım bu kazılardan yola çıkılar.
Emet ilçemizin Eğrigöz köyümde ki tarihi kale bölgesinde de kazılar yapılır.Emet ilÇemizde okullar caddesinde yol yapımında ortaya çıkan tarihi su kanalının izini takip etmeliyiz.O yıllarda bu kanal hakkın da konuşan müze müdürü buranın br yer altı şehrine gitmesi muhtemel demişti. Yine son günlerde kaçak kazılar yapılarak tarihi eserlerin bulunması yöremizde buram buram tarih kokularını bulunduğuna işarettir.
ACI KAYIP
Gaziemet gazetesi sahibi Memet Akın’ın kardeşi,DSP Emet ilçe başkanı,belediyeden emekli Mustafa Akın yakalandığı amansız hastalık sonucu aramızdan ayrılmıştır.
Herkesin çok sevdiği değerli arkadaşıma Allah dan rahmet kederli ailesine sevenlerine baş sağlığı diliyorum.
GÜZEL DAYANIŞMA
Havaların soğuması sonucu öğrencilere yönelik İstanbul Beşikdüzü CHP ilçe başkanlığı,kadın kolları ve CHP li belediye başkanlığı Emet CHP ilçe başkanlığına yoksul çocuklara dağıtılmak üzere ayakkabı ve mont göndermiş.
CHP Emet ilçe başkanlığı da bu değerli yardımları ihtiyaç sahihlerine ulaştırmıştır.Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim
 

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
25Nis

Büyüklük Sizde Kalsın

06Nis

Bizede Bu yakışırdı

18Şub

Emet Gündemi

27Oca

Acı Gerçekler

14Ara

Körükçüler!