Bor Sempozyumunun YenisiKütahya da Olur mu? - Emre AYDIN

Bor Sempozyumunun YenisiKütahya da Olur mu?


2019  Yılında Uluslar arası Bor sempozyumu ;
NEVÜ Kültür ve Kongre Merkezinde 17-19 Nisan 2019 tarihleri arasında Ulusal Bor Araştırma Enstitüsü, Uluslararası Bor Sempozyumu komitesi ile yurt içi ve yurt dışından akademisyenlerin, alanında uzman sektör temsilcilerinin katıldığı “Uluslararası Bor Sempozyumu (BORON 2019) Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde yapılmıştı. Merak edip araştırmıştım. Neden Nevşehir de yapılıyor da Borun baş kenti Kütahya da  bu sempozyum yapılmıyordu. 
Önce Üniversitenin Bor ile alakalı projelerine baktım sonra bölgenin Bor madeni kapasitesine. Bir türlü anlayamadım. Sonra Ulusal bor sempozyumunu düzenleyen kurumlarla telefonla görüştüm Nevşehir in turistik bir yer olduğunu ve yurt dışından gelenlere sempozyumla aslında bölgeyi göstermenin avantajlı olacağı hakkında bir konuşma geçmişti.
Hemen Dumlupınar Üniversitesini arayarak zamanın rektörü sayın Remzi Gören den randevu almıştım. Remzi hocamla konu hakkında uzun uzadıya konuştuk. Bor ile ilgili sempozyum ve etkinliklerin en az bir tanesinin de Kütahya nın ve Üniversitemizin hak ettiğini söyledim. Dumlupınar Üniversitesinin Bor alanında birçok projesi ve araştırma çalışmaları var. Aynı zamanda Emet de dünyada Bor madeninin baş kenti konumunda.

Yıl oldu 2022 
Türkiye Enerji, Nükleer ve Maden Araştırma Kurumu Bor Araştırma Enstitüsü himayesinde Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü ve İstanbul Teknik Üniversitesi iş birliğinde 05-07 Ekim 2022 tarihinde Uluslararası Bor Sempozyumu (BORON 2022) İstanbul'da düzenlenecektir.
Kütahya mız Emet imiz ve Dumlupınar üniversitemiz bence bir sempozyumu hak ediyor.

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
31Ağs
29Ağs
09Haz

Rusya'nın Kırım İşgali

21Oca

Emet Neden Göç Veriyor?

26Kas

Coğrafi İşaretli Emet Pidesi