21 GÜN KONUŞURUZ! - Ercan Kolku

21 GÜN KONUŞURUZ!


31 Mart yerel seçimler  şükür kavgasız gürültüsüz bitti. 2004 yılından bu yana  neredeyse 21 yıl diyelim artık  AK partide olan Emet belediyesi 21 oyla bu defa Cumhur ittifakın  diğer büyük ortağı Mhp’ye gitti.
Yani Emet’te Cumhur ittifakı yine kazanmış oldu.

DİĞER PARTİLER İŞGAL KUVVETİ Mİ?
Ak gençlik seçimde çok iyi çalıştı. Allah var gençler sahadaydı. Bir sahurda  partide yapan gençlere   sevdiğim bir kardeşi yazdı ve dedi ki;
“Milli mücadele dönemi dedelerinizde uyumamıştı, fıtratınızı yaşıyorsunuz. Sakın ha şaşırmayın.”
Böyle bir söz olabilir mi? Savaşamı gidiyoruz seçimemi? Diğer partiler işgal kuvvetimi? Gençleri kamplaştırmaya gitmezmi bu tür söylemler? 

21 OY   MİLLETİ BİR BİRİNE DÜŞÜRÜR
Bence tabi…  Kazanana bu 21 pahalıya patlar. Biz olmasaydık kazanamazdınız teraneleri…  Bizim desteklediğimiz kazanır falan…
Aynı şekilde 21 fark kaybeden tarafınfada  polemiklere neden olacak. Oy vermediği bilinen veya şüphelilene  ters bakılacak. Destekleseydin alacaktık gibisine..
Ama işin doğrusu bu seçim 1 oyun dahi ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdi..
  PARAYA  ERZAĞA OY  VEREN ŞEREFSİZDİR
Kazanan veya kaybeden hiç farketmez…  Az da olsa böyle bir grup var ilçede.. Böylelerine aslında hiçbir parti    yüz vermeyecekki,   aydınlatma direği gibi ortada kalıverecekler ! Oy namustur. Halka karşı vatandaşlık görevinizdir. Parayla pulla,  salçayla yağla satılır alınır bir şey değildir. Seçimleri çıkarı gibi görenler , şerefsizin önde gidenidir.
 Bu konuda da sosyal medayada ukalalık edenler yok değil.Herşey çıkarmış, ekonomi bozuk diye lider  terkedilirmiş mi flaan filan. Kardeşim her zaman yazarız. Hükümetler insanların hayatını kolaylaştırmak içni görev alırlar. Yapamaya  gider yapabilecek olan gelir. 
 
SEÇİMİ EMEKLİLER VE EMETLİLER BELİRLEDİ!
Geçem seçim bin seçmen sandığa gitmedi.Bu defa 1500.
Ciddi bir rakam  sandığa gitmeyenlerin oy oranı  %17.5  Tabi çeşitli tahminlerde ülke geneli emeklilerin sandığa gitmediği yorumları var. Emette de haliyle oranını bilmeyiz ama  emekli olup tepki gösteren var. 
Malum seçimlerde birde  özellikle   empoze edilen yerli aday,nakil aday diyelim artık tartışmaları çıkıyor. Hoş yalanda değil.Mesela insanlar muhtar adaylığına çıkarken bile ‘şu mahallede şu kadar köylüm var bana destek verir ‘ düşüncesiyle çıkıyorsa doğru demektir.
Hepimizin doğum yeri EMET yazarken ( Tamam hemen  bana dönecke bire KÜTAHYa doğumlu olup, 13 yaşından beri EMET’teyim) bu teraneler sadece çıkar sağlamaya yarar. Yada   lehine olacağını sanıp, ters tepmelerle…


SONUÇ İTİBARI İLE
 Emet işgal edilmedi,veya  işgalden kurtulmadı. İkitdarı muhalefeti  daha iyi hizmet göreceği iddiasıyla halkın huzuruna çıktı,halkta seçimini yaptı.Şimdi seçmenin kararına saygı zamanı.
Seviyeli bir seçim geçirmemiz katkılarından dolayı tüm parti ilçe teşkilatlarımıza ve belediye başkan adaylarımıza teşekkür ediyoruz. Nihayetinde amaç memlekete hizmetse, kazananı tebrik edip, projelerini gerçekleştirmek içni destek vermekte bir hizmettir.
 Seçim sonuçları tüm ilçemize hayırlı olsun.(Seçim değerlendirmeleri devam edecek)
 

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
28Nis
25Nis
06Nis

21 GÜN KONUŞURUZ!

18Şub
28Oca

Muhtarlar Emet Survivor'da