Buda Gazete de Halk Günü - Ercan Kolku

Buda Gazete de Halk Günü


Gerek e postamıza,, gerek cep telefonumuza sms olarak gerekse sosyal medya hesaplarımızdan bizlere yazan okurlarımızın talep temenni ve şikayetlerinden oluşan  halk günü köşemizle ayda bir köşemiz okurlarımızın…
İşte son dönem gelen mesajlar ve cevaplarımız…
NOT Yazılan mesajlar sadece köşemizde yer almayıp ilgilerede bizzat aktarılmaktadır. Alınan cevaplarda yayınlanacaktır.Sizlerde  iletilmesi istediğiniz sorunlarınız,talepleriniz ve takdirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.


KÖYLERE ÇÖP KONTEYNIRI YANINDA KÜL KONTEYNIRLARIDA TALEP EDİLİYOR
    “Hayırlı Akşamlar Ercan bey, Bir gurbetçi olarak sizden bir ricam olacak. Emetimizin doğalgaz olmayan tüm köylerinde özellikle fazla genç bulunmayan çoğunluğu yaşlılardan oluşan (örnek yenice köyü) vatandaşlarımız ocak veya kömürle ısınan kalörifer kullandığı için külünü de doğal olarak normal çöpe dökemedikleri için çok büyük problem yaşıyorlar. Köylerimize normal çöp konteynerlerinin yanına birerde kül konteyneri olsa köylülerimize büyük fayda sağlayacaktır. Eğer siz Emet gazetecisi olarak bu problemi sayfanızda dile getirip yetkili kişilere ve kurumlara duyurursanız köylü vatandaşlarımıza büyük bir hizmet ve hayır yapmış olursunuz. Şimdiden Teşekkür ederim. Allah'a emanet olun.Saygılarımla.“Metin Altınışık
CEVAP Sayın Altınışık  köylerde çöpler il özel idare marifetiyle alınıyor. Çöp ve kül ayrıştırma olmadığı için kül konteynırları bulunmuyor. Çöplerde sıkıntı olmaması olmaması için vatandaşlardan külleri çöp konteynırlarına atmamaları talep ediliyor. Bu konuda il geneli çalışma yapılabilir. Talebiniz Emet il genel meclisi üyeleri İsmail Elmacı,Halil Mallı ve il genel meclisi başkanı Musa Yılmaz’a iletildi. Saygılar.

SU SIKINTILARINI BAHARA KADAR YAŞAYACAĞIZ

“Ercan bey. Emet kapaklica Mahallesi'nde iki gündür sular hiç gelmedi.Çok mağdur durumdalar insanlar belediye neden hep bu mahallenin suyunu kesiyorlar? Bulaşıklar kokacak hiç gelmedi iki gündür.Zeynep Ö.
CEVAP; Zeynep hanım.Bilindiği üzere Emet belediyesince alt yapı çalışmaları yapılıyor. Hafta başında bu mahallemizde çalışmalar başladı. Çalışmalar esnasında  içme suyu hatlarında patlak ve arızalar meydana geliyor. Bazı noktalardada  çalışma yapım için su gündüz kesilip akşam açılabiliyor.  Sizilerin semtte en az bir aydaha kanalizasyon çalışması esnasında bu tür sıkıntılar yaşanabilir. 3 gün gelmemesi normal bir durum değil. Sizlerin hattında da sorun olabilir. İlgili teknik arkadaşlara ve  müdürlere konu  iletildi.Saygılar.

MİNİ AVM GİBİ BİR ŞEY Mİ ACABA?

“Emet halkı olarak tüm annelerin sizden bir ricamız var
Kisin sicak ortam kafeli oyuncakli park alanı olan bir yer yapılmasını istiyoruz Kış gunlerinde okula gitmeyen çocuklar için okul çıkışı  eğlence yeri istiyoruz

Lütfen ilgilenirmisiniz ?Reyhan Ş.”

CEVAP;Bu konuda belediyece bir proje  hazırlanıp hazıranamayacapı ve uygun yer olup olmadığı konusunda proje hazırlayan arkadaş ve teknik ekiplere mesajınız iletildi.

Sokak Hayvanları Sorunu Yerel Değil Genel Bir Sorun

Sabahları köpeklerden okula gidemiyoruz toplu halde emeti geziyorlar
Yarım saat önce aynı köpekler gazi kemal ilkokulunda çocuğa saldırdı
Ve sabah anadolu lisesinde olan köpekler öğlen gazi kemaldeydi
Mahalleli olarak köpeklerden adım atamıyoruz
Gereğinin yapılmasını biran önce istiyoruz
Teşekkürler Havva N.
CEVAP Hayvanları koruma kanuna göre belediyenin sokak köpeklerini itlaf  etme,alma gibi bir  uygulama yapması  mümkün değil. Kaldıki barınak yapılsa bile barınaklardada hayvanların bakımları bittiği zaman doğal ortamına bırakılması yasayla belirtilmiş Emet belediyesinin geçici hayvan barınağı ise  bazı eksiklikler nedeniyle şuan ruhsatı olmadığı için kapalı.Bu konuda yapılabilecek en iyi çalışma  kısırlaştırma,geçici barınaklarda  kayıtla sahiplendirme yöntemleri olabiliyor. Ve bu sorun birçok yerde var. Ancak  nasılki insanların  birbirlerine zarar veren, öldüren ,tecavüz,hırsızlık vs. toplum  huzurunu bozanlarını devlet  hapishanelere alırken ıslah yoluna gidip toplumu koruduğu gibi;  barınaklardada  bir kanuni düzenleme yapılmalı. Birde  prosedürler çok sert.Yani Emet ile  100 bin nüfuslu ilçe bir değil ve yanı şartlarda barınak talepleri aynı tutulmamalı di
Ye düşünüyorum Özetle bu sorun yerelden çok genel anlamda çözüm bekliyor…

ESKİ MEZARLIK DERKEN  AYNI  MEVKİDEN BAHSETMİYORUZ

Emet'e yeni bir Hükümet Binası'nın yapımı için arazi ile ilgili bazı kişilerce sosyal medyada yer alan Dere Mahallesindeki eski mezarlığın uygun olacağı yazılıyor. Hatta bu mezarlıkta 10-15 kişinin yatmakta olduğundan bahsedilmektedir. Bu mezarlık Rmet'imizin en eski ve en kalabalık mezarlığıdır. Ben 73 yaşındayım. Emet'imizin Ceddi bu mezarda yatmaktadır. Babalarmız,, dedelerimiz, ninelerimiz ve bir çoğumuzun yakını ve komşusu burada yatmaktadır. Bir Emetli olarak bu mezarın kaldırılmasına karşıyım. Hükümet binası yapılacak pek çok arsa bulunabilir. Ata yadigarı ebedi istirahatgahındaki mevtalarımızı yerinde kalmaları bizlerin bir görevi olmalıdır. Bu konuda siz Belediye Başkanımızın karşı çıkacağına inanıyor, saygılar sunuyorum.
    Ahmet Nuri Zorlu
Türkçe, Türk Dili Edebiyatı Emekli Öğretmeni
CEVAP Sayın hocam sözü edilen eski mezarlık  yüzlerce atamızın yattığı büyük eski mezarlık değil, 5.5 dönüm alanda çok ama çok eski ve  çoğunun mezar taşları  tarumar olmuş 20-30  mezarın bulunduğu alandır. Bu mezarları dini vecibelere uygun bir halde nakille yeni mezarlar yapmanın  atalara saygı açısından daha da şık olacağını düşünüyoruz. Tabi  takdir yetkilierindir. İlginiz için teşekkürler.

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
25Nis
06Nis

21 GÜN KONUŞURUZ!

18Şub
28Oca

Muhtarlar Emet Survivor'da

17Oca