Gazi Emet'imizin Altını Üstüne Getirecekler - Ercan Kolku

Gazi Emet'imizin Altını Üstüne Getirecekler


EMET ARSENİKLİ SUYU YILLARCA İÇTİ, ŞİMDİ İÇMİYORUZ, BAĞ BAHÇE SULUYORUZ!!
Bizim gazete sahibi Mehmet Akın’ın  yıllardır bizden istediği ve ara sıra tekrarladığı bir söz vardır…” Memleketin suyunu yolunu sağlığını her zaman yazın.Aksamaları,yapılıp yapılmamasını sürekli gündemde tutun. İlan,reklam kesilirmiş diye düşünmeyin… Su,sağlık,yol…” 
O sebeble yıllardır SAĞLIK’lı YOL diye yıllarca  makaleler haberler yazdık… Yazdığımız haber ve makalelerini uzunluğu,Tavşanlıya gider gelir. Su deyincede şimdiki sorguna ulaşır…

İÇME SUYU DERDİMİZ HİÇ BİTMEDİ
    Cemal Öztürk döneminde   Mevcut sularda  300,400 oranlarında arsenik belasından ötürü Köprücekte yeni kuyular ve ilçeye nakli Eitmaden destekli temiz içme suyu hizmeti  gerçekleştirildi.
    Emete sağlıklı içme suyu verilirken  dünya normlarına göre 100 olan değerlerin altında su içiliyordu.Ancak bu oran 10’a düşürülünce bizim sularda gene arsenik belası sorun yaratmaya başladı. Mevsimsel değerlere göre arsenik oranları yükseldikçe yükselen kuyular kapatıldı. Hatta  2 kuyuda 40 oranlarında çıkınca iki kuyu kapatıldı.
    Mustafa Koca belediye başkanlığı dönemindede Uzunçam köyünden saniyede 15 metreküpe ulaşan sağlıklı su getirilerek kuyulara verildi.Şimdi  Köprücekte  3 kuyudan  halka sağlıklı su veriliyor.

VE  RADİKAL ÇÖZÜM EMET GÖLETİ
     Tüm bu yaşananlar Emete daha sağlıklı içme suyu  getirilmesinin gerekliliğini ortaya koydu.  O sebeblede Mustafa Koca döneminde  Sorgun mevkiinde gölet yapımı için çalışmalar başladı. Yıllar içinde gölet yapımı,  yeni suyun şehre gelişinde alt yapı değişimi için, içme suyu şebeke hattı, yağmur kanalları hatları, kanalizasyon hatları ayrı ayrı projelendirilip, proje ihaleleri yapıldı. Gölet tamamlanma aşamasına geldi.

    Hüseyin Doğan  zamanında ise   Emet göletinde  çalışmalar yoğunlaştırıldı. Gölet yanında 10 dönüm arazide arıtma tesisi yapımı, ilçeye naklini içeren proje ihalesi yapıldı.Proje ihaleleri sıkı bir takiple kısa sürede sonlandırıldı
Vee İşin sonuna gelindi…

BÖYLE BİR DÖNEMDE EMET DERESİNE 150 MİLYON TL ÖDENEK  AYRILMASI GERÇEKTEN DEVRİMDİR
    
    Allah için bu işin kısa sürede çözülmesini beklemiyordum.Zira iş paraya dayanınca Emet gibi ilçeler  bütçelerinin 7-8 katı parayı  Ankara sokaklarında sabahlasa alamazdı.
    Bu işin yarısı iller bankasınca hibe yoluyla elde ediliyor. Geri kalan içinşe Belediye başkanı Hüseyin Doğan ve AK parti İlçe başkanı Süleyman Ciner tarafından bölge müdürlükleri,genel müdürlükler, Bakanlık nezdinde yoğun mesai harcandı
 Ve çokta güzel sonuçlara ulaştılar… İller bankasından 64.5 milyon tl kredi onaylanarak işin yapımı için ayrıldı.
İşin dahada güzeli ve  başkan Doğan’ın bu konudaki en büyük başarısı ise  64.5 milyon borca girecek belediyeye 50 milyon TL kaynak yaratması ki, neredeyse işi bedava getirecek olmasıdır.
Elbette proje yapmak, belirli aşamalara getirmek çok önemlidir. Proje olmadan iş olmaz. Türkiye gibi ülkelerde heleki alt yapıdan bahsediyorsanız,prosedürü uzarda uzar…Ama kaynak bulup hayata geçirmek çok daha önemlidir. Çöpe giden ne projeler gördük. Hemde aklen ve vicdanen Emete yapılması en uygun projeler olmasına rağmen…
Kurumsal anlamda Emet belediyesinin yıllardır içme suyu ve alt yapı modernizasyonundaki kararlılığı, adım adım geliştirmesi, ve Başkan Doğan’ında seçim kaybedermiyim endişeleri taşımadan işe asılıp kaynak yaratması hepimizin kazancıdır. Doğrusuda budur.
YILLARDIR SÖYLENİR AMA İLK DEFA İKİTDARDAN OLMANIN FAYDASI GÖRÜLDÜ GALİBA

Yerel  seçimlerde iktidar partisinden seçimlere giden adayların değişmez söylemidir;” Hükümet kaynaklarının dan yararlanmak istiyorsanız, ikitdara oy verin” diye…
    Yıllardır iktidara oy veren Emet beklide ilk defa bunun karışlığını almış olacak.Doğruya doğru…O başkan bu başkan, hatta son zaman sayın Koca’nın partisinden istifa etmesine rağmen, bu proje AK partinin Emete kazandırdığı en büyük hizmettir.

    İlçem adına  sevincim, siyasi kaygılardan uzak, halkın genel özlemi olan Emet göleti ve modern alt yapıda  işin sonuna gelinmesidir.  
Emet belediyesi 2 yıl yoğun bir alt yapı çalışmasına girecek. Tabiri  caizse öncelikle EMET’İN ALTINI ÜSTÜNE GETİRECEK…
Bu işler tamamlandığında ise, yok 10 du yok 100’dü laflarıda, sadece biz 700 lü oranlarda arsenikli suları içmiş kuşağın hafızalarında kalacak. 
Bu işin  gerçekleşmesinde ilk önce görevi olmadığı halde sırf memleket sevdasıyla Sorgun göletinde  gölet yapımı için gerekli 7 yıl su ölçümlerini yapan rahmetli hemşehrimiz Ahmet Düğmeliyi rahmetle anarken,, Emet göleti yapımı,alt yapı  projelendirme çalışmalarını sürdürerek tamamlayan başkan Mustafa Kocaya, İsale hattı projesi hızlandırıp,bu zor ekonomik süreçte  gerekli finansman için krediyi belediyeye çıkartan,  kredi için hibe kaynaklarda bulan ve ihale aşamasına getiren başkan Hüseyin Doğan’a , DSİ bölge ve genel müdürlüklerimize, DSİ mühendislerimizden sayın Metin Erkul’a  işin başından beri emek veren işçi,memur,bürokrat,siyasetçiye ve geçte olsa Emeti sağlıklı içme suyu ve modern alt yapıya kavuşturacak hizmete imza atan Ak partinin ilçeden,il ve genel merkeze emeği geçen herkese halkım adına teşekkürlerimi sunuyorum,
30 senedir yazar,çizerim.İnşallah  bu iş tamamlandığında artık bu konunun üstünü çizeceğim….

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
06Nis

21 GÜN KONUŞURUZ!

18Şub
28Oca

Muhtarlar Emet Survivor'da

17Oca
17Ara