Kavanoz ve Emette Gerçek Gündem - Ercan Kolku

Kavanoz ve Emette Gerçek Gündem


Kavanozu sallayan kim?
 Belki duymuşsunuzdur, karınca teorisi diye  güzel bir tespit vardır.Yaratılan kaos ortamında asıl suçluların göz ardı edilerek, üstünlük kavgası ile karıncaların birbirini yok etmesini anlatır.
Teoriye göre;
Gidin bir çölden 100 tane kırmızı ateş karıncası yakalayın. Daha sonra bir başka topraktan 100 tane bildiğimiz siyah karıncayı alın ve bunların hepsini bir kavanozun içine koyun. İlk başta hiçbir şey olmayacaktır.
Daha sonra kavanozu elinize alın, oldukça şiddetli bir şekilde sallayın ve tekrar yerine koyun. Kavanozun içinde bir anda karıncaların birbirlerini öldürmek için savaştığı bir kaos ortamı göreceksiniz.
Kırmızı karınca bunu yapan düşmanın siyah karıncalar olduğunu düşünürken siyah karıncalar bu kaosun nedeni olarak kırmızı karıncaları görmektedir. Oysa çok iyi bildiğiniz üzere kaosun asıl nedeni sizin ellerinizdir.
O nedenle günümüzde gerek sosyal medya aracılığıyla gerekse de başka ortamlarda normalde hiç tanımadığınız insanlarla tartışacak ya da kavga edecek bir duruma geldiğinizde kendinize hep şu soruyu sorun lütfen,
"Kavanozu sallayan kim?"
    Bu hikayeyi Emet deresinden tutunda, ülke gündem değiştirmelere,dünyayı virüs salgınıyla kaosa sürüklemeye her toplumsal vakada uyarlayabilrisiniz.
    Esasında hangi olay olursa olsun kardeşçe yaşayanların birden, gerek etnik,gerek dini gerekse siyasi ayrışmaya düşerek kavga ettiklerini görürseniz, kavanozu sallayanları bulmaya çalışın…Çünkü aynı kavanozda  yaşarken,birden kaos fırtınası ile sizleri birbirinize düşürüyorlarsa, mutlaka çok daha fazla çıkarları olan insanların ellerine kendinizi teslim etmiş olursunuz…

EMETİN GERÇEK GÜNDEMİ NE DERSENİZ?

•    Devam eden alt yapı...Hakikaten yüklenici firmanın taahhüt ettiği gibi Nisanda su işi bitecek 2023 sonunda işlemelrin hepsi tamamlanacak mı?
•    Devri yapılacak  olan otel ..  Kriz yönetiminde  belediye bizce iyi bir anlaşmayla hukuka düşürmeden işi çözüyor. Bu bizce büyük bir kazanım. Peki oteller en geç yılbaşında tam kapasite faaliyete geçer mi?
•     Emet Hisarcık orta ölçekli sanayi sitesi işi biraz ağırlamışa benziyor... Tekrar ivme kazanıp baharda ilk yatırımcıları görebilirmiyiz?
•    Emetbor işçi alımları hala açıklanmadı. Listeler Ankarada… Bu hafta açıklanırmı  ve ardından alınacak 43 işçi alımı için yıl sona ermeden gerçekleşirmi?

Liste uzar…Ama öne çıkan ve önem arzeden konular bunlar… Bekleyip hep birlikte göreceğiz…

 
 

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
18Şub
28Oca

Muhtarlar Emet Survivor'da

17Oca
17Ara
29Kas