Muhtarlar Emet Survivor'da - Ercan Kolku

Muhtarlar Emet Survivor'da


Düzenlesek olacak yani… Seçime 2 ay varken aday sayısı 50 yi buluyorsa seçime kadar  100’e dayanırsa kimse şaşırmasın…
                7 mahallede yarışacak muhtarlarımız için  çok erken  hısım akraba eş dost ayrılmaya başladı bile. Hatta bazı muhtar adayları ortak çalışmaya başladılar. “Senin mahalleden seferoğlullarından bana oy iste,bende bizim mahallede tellioğlullarından sana oy getireyim” gibisine…
Sidney olimpiyatlarında ilk defa başlatılan Triatlon branşı gibi muhtar adaylarını yarışa sokmak  daha iyi olacak gibi… Genelde triatlonda yüzme ,bisiklet ve koşu dalları oluyor. Triatlon aslında kişisel bir spor. Sporcunun erişebildiği gücü zorlayan insanüstü bir çaba gerektiren, değişik yaş gruplarının yapabileceği bir branş.Her muhtar adayımızda   parti ,marti olmadan kişisel bir yarışa girdiklerinden  denenebilir.


EMET’TE HANGİ DALLARDA YARIŞILABİLİNİR?
                Emet mahallerinde bisiklet yolu olmadığından bu branşı çıkarıp,başka dal koyabiliriz.Şehiriçi  alt yapı çalışmalarında sona gelinirken  leceğinden  yüksek  atlama yerine tümsek atlama, uzun ve geniş kanal çalışmaları için kumda üç adım uzun atlama yerine kanaldan upuzun atlama, hamamlarda yüzme, iki taş kanyonunda yuvarlanma vs vs…çeşitlendirebiliriz.
                Koşu branşını ise Dere mahallesine koyabiliriz. Gedik ardı mevkiinin taa sonundaki evlerden çocuklarımızın nasıl ve kaç dakikada en yakın okula gidip geldiğini tespit etmek için tüm muhtar adaylarını burada yarıştırabiliriz. 
HER MAHALLEYE UYGUN YARIŞMALAR
Hamam  mah. Ve Akpınar geniş coğrafyada olduğundan Survivor benzeri yarışmalar bile düzenlenebilir…Adı üstünde Esentepe de ise rüzgara karşı olacak dallarda bir takım yarışmalar düzenleyebiliriz!!!! (Disk atma ve sırıkla atlamaya uygun bir şey olmasada, bunlar  daha çok siyasi yarışlarda kayış atma ve, siyasi dayılara tutunup,epey yüksek  makamlara atlama yarışları için geçerlidir)

MUHTAR SEÇİYORUZ, SINIF MÜMESSİLİ DEĞİL?
                Beyler  Muhtarlık, yerel yönetimi halkla buluşturan dinamik bir alt yapıdır.Yerel yönetimin en alt birimi olmakla birlikte halka en yakın olanıdır.Ve muhtarın görevi ilmuhaber dağıtmak veya mahalle şirketinde çalışan ücretli işçiniz değildir. Asli görevi,Mahallesinin toplumsal,sosyal ekonomik, yapısını  yakınen bilerek, önceliklerini belirlemek ve yerel yönetimler vasıtası ile eksikliklerin giderilmesine çalışmaktır.
                O sebeble, “işi yok, sigortası olsun.İyi kötü bir geliri olsun “ teraneleri ile muhtar seçmek her şeyden önce konu komşumuza hakarettir. Taşerona işçi koymuyor,temsilci seçiyoruz. Doğru olan muhtar adaylarınızda önce liyakata, sizi temsil edebilecek kapasitesine  bakarak seçmek, mahallemiz, ilçemiz ve ülkemiz için en doğru ve hayırlı olanıdır.17 Kasım 2018/Güncelleme 26.01.2024
 

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

Yorumlar / 1

  • SEVDAMIZ EMET | 29 Ocak 2024 02:37

    ARTIK MUHTARLARA DA LİSANS MEZUNU OLMA VE YABANCI DİL ŞARTI GETİRİLMELİDİR.

YAZARIN SON 5 YAZISI
25Nis
06Nis

21 GÜN KONUŞURUZ!

18Şub
28Oca

Muhtarlar Emet Survivor'da

17Oca