Seçimlerde Emetli ADaylar Olur mu?-2 - Ercan Kolku

Seçimlerde Emetli ADaylar Olur mu?-2


Mübarek Ramazan ayına girdiğimiz şu günlerde, gündem elbetteki seçimler… Cumhur İttifakımı, Millet ittifakımı? Yoksa 3. bir aday 2. tura kalmayı becerecek oyu alırmı?
Kim kimin yanında, kim karşısında..Vs. vs…
Şahsım adına  bir önceki seçimde  yüzde 75.77  oy ( 10.649 oy)alan ve Kütahya geneli Aslanapa’dan sonra 2. olan Emet’te  Cumhur ittifakının Cumhurbaşkanı adayı  sayın Erdoğan rahat yüzde 50’leri geçer diye düşünüyorum.Ama iş Milletvekilliği seçimlerine gelince işler değişebilir.( 2018 Milletvekilliği seçimlerinde  Cumhurbaşkanlığı için sayın Erdoğan’a yüzde 75 oy gelirken,Ak parti Milletvekillerine yüzde 59.17 oy (8363 oy) gelmişti.

D’HONT SEÇİM SİSTEMİNE GÖRE 5 MİLLETVEKİLİ NASIL DAĞILABİLİR?

Her seçim zamanı okurlarımıza hocalarımızın bayram namazlarını hatırlattığı gibi hatırlatırız. Bizdeki seçim sisteminde D’hont seçim sistemi geçerlidir. Ve son oylara göre hesap çıkarırız.
Bu sistemde  Kütahyamızın  5 Milletvekili olduğu için   her partinin aldığı oy sırayla bire ,ikiye, üçe,dörde ve beşe bölünür. En büyük  rakamlar partisine bakmadan vekili götürür.
MESELA SON SEÇİM VE D’HONT SİSTEMİ
 Ak parti   213.339 MHP   71.844 CHP  49.246  İYİ parti   41.280 oy ( Oy dağılımı 10 bin üzerinde partilere göre  kolaylaştırıyoruz)
Zaten bire bölümlerde AK parti 213 bin oyla 1. vekilliği alıyor… 2 ile bölüyoruz.  AK partinin  oyunun iki ile bölümü 106 bin olarak diğer tüm rakamlardan yüksek ikiyide alıyor.  Üç ile bölmeye geldiğimizde, 71. 113 yapıyor. Mhp’nin bir ile bölümü bu rakamdan 731 fazla olduğu için  üçnücü vekilliği Mhp’ye verdik. Dördüncü vekillikte, zaten AK parti 71. 113  üç bölümünde diğerlerinden yüksek olduğu için   alıyor. 5 e bölerken,  birle bölümü yüksek olan Chp 49. oyla 5 alıyor.( 6 Vekil olsaydı,İYİ partide  41 bin oyla bir vekil çıkaracaktı)


EMET’TE NE OLUR?
 Ne olur kardeşim? Emetin alayı Ak dese nolur,CHP, İYİ dese ne olur? İNCE lese ne olur? Olanı olmuşu 8 bin oyumuzu var, köylerle 16 bin bizleri saymıyorlar?
Milletvekilliğinde Simavı 1,Tavşanlıyı 1 sayıyorlar,Merkezede 2 vekil sen sağ ben selamet…5’E HİÇ HEVESLENMEYİN, merkez  3  veya Gediz diyorlar…

Muhalefet paritlerinde  Emetli adaylar yer bulurmu? İlk 2 lerde sanmam,ama  5 içinde Emetli adaylaır göreibliri ama oda sadece psikolik  bizde varızdna öteye geçmez...
Zaten seçimle birşeyler değişiyor olsa adı seçim değil DEVRİM olurdu…
Şimdiden duymaya hazır olun…Sevgili Emetliler…Yine Biz varız her zaman yanınızdayız…. Gerisi hikaye…
O yüzden ne komşunuzu, ne akrabanızı, nede yakınlarınızı kırmayın siyaset için abicim…

AK PARTİ VEKİL SIRALAMASI
 1 KÜTAHYA  2 SİMAV  3 TAVŞANLI   4 KÜTAHYA  5 GEDİZ/KÜTAHYA…
Diyor Ankarada dolaşan Ebabil kuşları!!!
 

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
18Şub
28Oca

Muhtarlar Emet Survivor'da

17Oca
17Ara
29Kas