Yeni Hükümet Binası Nereye Yapılmalı? - Ercan Kolku

Yeni Hükümet Binası Nereye Yapılmalı?


Bir  süredir ön çalışmaları süren Emet ilçesine yeni Hükümet binası yapımı ,Kütahyaya gelen İç işleri bakanı Süleyman Soylu’nunda açıklaması ile netlik kazanmış oldu.
Bu konuda Emet Kaymakamı Hasan Çiçek, Emet belediye başkanı Hüseyin Doğan, yer tespit çalışmaları ve Ak parti ilçe başkanı Süleyman Ciner ile birlikte Ankara nezdinde uzun bir süredir çalışma vardı.
İlçemize yeni bir hükümet binası şarttı.İlçenin göbeğini işgal eden Hükümet  kalkmalı, şehir ve şehir halkı nefes almalıydı…

AMA YENİ BİNA YERİ ÇOK ÖNEMLİ

Bu tür Fırsatlar 100 yılda bir geliyor. Şimdi mevcut  hükÜmet binası kalkacaksa, ilçe dışına doğru veya daha körfez yerlere doğru yapılmalı diye düşünüyorum.
Bir ara yeni hükümet binasının ilçe garajının olduğu bölüme  yapılması gündeme gelmişti, Yapılırsa bence çok büyük hata olur… Bu defa o güzelim bölge yine ölü yatırıma  dönüştülür. Kaldıki bizce artık 3-5 otobüsün girdiği ama  çok büyük bir alanın ölü kaldığı şehir garajı   kalkarak,cep garaj sistemine geçilmelidir.
 Mümkünse ilçe jandarma komutanlığıda ilçe dışına kaldırılarak,şehir merkezinde olan ilçe garajında  haftanın bir günü kapalı Pazar yeri,diğer 6 günü ufak avm şeklinde  çok amaçlı kullanılacak bir yapılaşma  değerlendirilmelidir.

PEKİ YENİ HÜKÜMET BİNASI NEREYE YAPILMALI?


Öncelikle şunu belirteyim.  Emet adliye binası nın o mevkiine yapılmasına karşı çıkanlardanız.O dönem bizce en uygun yer Hisarıck istikametiydi.Her neyse binanın altına teker takıp götüremeyeğimize göre oluruna bakalım.
    Bizce yeni hükümet binası İtfaiyenin olduğu mevkiye, veya  artık 25-30 mezar bulunan  ama 5.5 dönüm arazisi bulunan yine bu mevkideki alana yapılmalıdır.
    İlçe Müftülüğünün nezaretinde  bu 25-30 mezar dini vecibeler euygun bir şekilde ve Çalcağıl mezarlığının taşındığı gibi mevcut mezarlıağ taşınabilir.Ozaman 5.5 dönüm yer kazanılır.
    Yada şehre hakim bir alanda konuşlandırılması daha   mantıklı olan İtfaiye Eski hapishane   binasının bulunduğu mevkiye taşınarak buraya  yeni Hükümet binası düşünülmelidir.İtfaiye mevkii yanında hazine arazileride var.Gerekrise buralarda alınarak alan genişletilebilir. Adliye ve hükümet aynı mevkide,hatta taşınan ilçe tarım ile birlikte, kamu binaları belirli mevkide yoğunlaşmış olur.

    DERE MAHALLESİNDEKİ BU MEVKİLERE YENİ BİNA YAPMAK NE KAZANDIRIR?
    Öncelikle  ilçe halkımızın kolayca ulaşabileceği bir merkeze yapılmış olur.
    Özellikle konutlaşmanın ilçe dışında yoğunlaştı  Emet te esKİ Emet diye değerlenireceğimiz çarşıyı canladırır.Yukarı Pazar yeri,odun pazarı mevkilerindeki boş dükkanlar hızla dolar… Amiri memuru işçisi  eski Emeti daha etkin kullanmak zorunda kalır.Kısaca Eski Emet kurtulur…

    PORJE YAPMAK KADAR İSABETLİ KARAR VERMEKTE ÖNEMLİDİR

Yeni hükümet binası  ilçenin göbeğinde olmasının mantığı yoktur. Makale yazmadan önce bu konuda daha öncede yazıp halkla dialoğumuzda genel kabul görmüştür. Bırakın şehir ve şehir halkı merkezde nefes alsın… Yeni hükümet binasının dere mahallesinde saydığımız mevkilerde olması, şehir içi işçi,memur  araç trafiğinide  bu bölgeye taşıyarka bir rahatlama sağlayacaktır.
    Bu konuda yani sağlıklı şehir planlaması konusunda İle Kaymakamı Hasan Çiçek ve Belediye başkanı Hüseyin Doğan dan bu tekliflerimizi değerlendirmeleri temennimizidir. Bu yönde bir karar   iş yerlerinin çokluğu göz önünde bulundurulursa esnafımızada yarayacak,eski Emetin canlanmasına katkı sağlayacaktır.

    Yeni hükümet binası yapımı şimdiden ilçemize hayırlı olsun.
 

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
25Nis
06Nis

21 GÜN KONUŞURUZ!

18Şub
28Oca

Muhtarlar Emet Survivor'da

17Oca