Mızrak Çuvala Sığar mı? - Hasan Kurnaz

Mızrak Çuvala Sığar mı?


SIĞARMI SIĞMAZMI? 
Yok kardeşim bu mızrak bu çuvala sığmaz.
Bu ülke, bizim Emet'ten büyük! Öyle kaynarca camisinde namazı kılıp,arifin özerin kavede racon yapip ahkâm kesmekle olacak değil bu işler.Hiçbirşey karsidan görüldügu gibi degil.Çözümü de, ukala ukala internette yazıp ortamda konuşmakla olacak iş değil.Baktikca dişarılara,gördükce insanlari degısmeyen hicbirsey kalmamış.Nasıl neden bukadar çabuk değiştik.
"Tarz şekil giyim kuşam yeme icme aliskanlik konuşma harcama anlayış davranış"...ne bileyim bu insanlar bizim mi! bu çocuklar bu gencler bu ülkenin mi?
İnanın insanlarin yaşam gündemi Emet ile hiç bağdaşmayan bir şekil almış.Yani bizim dert edindiğimiz konular büyük meseleler kimsenin umrunda degil.Uğraşısı da, tana çorbası köy yumurtasi ekmeğin mayası kahvenin köpüğü,bağı bahcesi,milletin karısı kızı damadi falan da degil.
Yokyok bu mızrak bu çuvala siğmaz bu çember bizim raya girmez..Elden gelen sadece bükülen dudaklar.Allah sonumuzu hayır etsin.

Eğitim Mİ !
Hani bazen içinde olmalı insanın.
Hal hatır sorup selam sabah vermeli nerden kimden geldığini bilmeli.Kaf dağinda gezip ukalâ,kaba saba kalın hareketleri terk edip nezaketi zerafeti ve alçak gönüllü olmayı öğrenmeli.
Hoşlu beşli,güler yüzlü davranmayı,hatır gönül saymayı,azcık alttan almayı,tevazu sahibi olmayı, yüksek sesli ve küfürlü konuşmamayı bilmeli.Yani birşeyleri değiştirmeli insan.Odunum da odunum ısrarından da vazgecmeli.
Bizim huyumuz bu, yaradılışımız böyle! bölgesel özelliğimiz napam! deyip,daha da olumsuzlaşmamalı.
İstisnaların kaideyi bozup bozmadığını bilmem.Eğitimin şart mevkinin de yeterli olup olmadığını da anlamam.Yaşadığı mekanın köy yada metrpol şehir olması farkeder mi onada bişey diyemem.
Ama çok şükür, hiç bu türden huyları olmayan güzel iyi yürekli insanların yaşadıği can memleketimi bilirim buda bana yeter!

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
17Oca

Mızrak Çuvala Sığar mı?

28Ekm

Çınarlar ve Oh Dala!

20Nis

Ramazan Geldi ' Hoş' geldi!

07Nis

Emet Dayanamaz Patlar Valla!

08Mar

Hey Gidi Günler Hey!