EMET’E İHANETİ 8 YIL ÖNCE YAPTILAR! - Mehmet SAKA

EMET’E İHANETİ 8 YIL ÖNCE YAPTILAR!


Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanlığı kararıyla, 35 turizm bölgesi ve kültür ve turizm koruma ve gelişim bölgesi iptal edilirken, 31 turizm merkezi ile 10 kültür ve turizm koruma gelişim bölgesinin sınırları yeniden belirlendi. İptal edilen turizm bölgelerinde birisi Emet Termal Turizm Bölgesi diğeri ise Hisarcık Esire Termal Turizm bölgesi oldu. 
Bazılarımız “Zaten yıllardır yatırımcı geldiği yok, geleceği de yok. İptal edilse ne olur iptal edilmese ne olur? ”diyecektir.
Şimdi sizlere Emet ilçemizin kaderinin değiştiği (daha doğrusu değişmediği) günlerden bahsedeceğim. 
Bundan yaklaşık 8 yıl önce Emet ilçesinde muhabirlik yaptığım dönemlerde, o zamanki mevcut Belediye Başkanı Mustafa Koca tarafından Emet Termal Otelde bir toplantıya davet edildim. Başkan o toplantıda ; “ Arkadaşlar Emet ilçemizin kaderini belirleyecek bir karar ile karşı karşıyayız. İlçemizdeki tüm sivil toplum örgütlerinin, siyasi partilerin görüşlerini almadan karar vermek istemedik. Bu nedenle buradayız.” Diyerek o gün alınacak kararların Emet için ne kadar önemli olduğuna vurgu yapmıştı.
500 YATAKLI DEV OTEL 
Emet Belediyesine ait Emet Termal Otelleri kiralık olarak işleten firma Emet ilçesine 500 yataklı dev 5 yıldızlı termal otel yapmak istiyordu. Bunu yapabilmesi için ise Belediyeye ait olan Turizm arazisine ihtiyacı vardı. O gece her kesimden temsilciler görüşlerini ve taleplerini ilettiler. Yanlış hatırlamıyorsam, firmanın ilçeye iki adet havuz, apart otel daireler yapması ve mevcut otelin belediyeye sözleşme bitiş tarihi beklemeden devir edilmesi şartı ile bu arazinin yatırımcıya verilmesi kararlaştırıldı. Artık top Emet Belediye Meclisindeydi.
Biz gazeteci olarak gerçekten Emet için büyük mutluluk içindeydim. Kütahya merkezi dâhil birçok il ve ilçe otel için kapı kapı gezerek yatırımcı ararken, Emet ilçesine talih kuşu konmuştu. Artık Emet ilçesinin işsiz gençleri, Eti Bor’a girebilmek için kapı kapı gezmeyecek, Turizm sektöründe çalışacaktı. Bu yapılacak otel ile Emet yerli ve yabancı turistlere ev sahipliği yapacak, ilçeye özgü ürünlerin satışı yapılarak yeni bir gelir kapısı oluşacaktı. O gece bu düşünceler ile mutlu uyumuştum. İlk Belediye Meclisi Toplantısını sabırsızlıkla bekliyordum. Ancak sabah olduğunda aldığım bir haber ile sarsıldım. Adı bende saklı olan ilçenin önde gelenlerinden olarak lanse edilen, siyasi kimliği olan bir kişi otel yapılmasına karşı çıkmıştı. Bu arazilerin çok değerli olduğunu, daha çok yatırımcının geleceğini iddia ederek, bu otelin yapılmasını engelledi.
İHANET ETTİLER
Bana göre bu bir Emet ilçesine İHANET idi. O günden bu yana ne yatırım için ilçeye gelen oldu. Ne de soran, hatta bugünden buyana Emet ilçesi hep göç verdi.
2019 aslında Emet için kara bir yıl oldu. Emet halkı bu yıl aldığı iki haberle sarsıldı desek yeridir.
Hani 8 yıl önce Emet ilçesine otel yapmak isteyen firma vardı ya… İşte o firma Emet’in kabul etmediği oteli o gün Yalova’ya yapma kararı almıştı. O otel geçtiğimiz Temmuz ayında görkemli bir törenle açıldı. Açılış törenine bende katıldım. Gecede, bin yatak kapasitesi ile bölgenin en büyük termal oteli olma özelliğini taşıyan otelin 2 bin 500 kişiye doğrudan istihdam sağladığı açıklandı. Hatta Yalova’da faaliyet gösteren bir ekmek fırınının sadece bu otel için ekmek yaptığını öğrenince, Emet ilçemizin ne kaybettiğini bir kez daha çaresizce yaşamış oldum.
Kader mi? diyelim yoksa fırsatların değerlendirilmediği için hayatın intikamı mı? 
Bilemiyorum ama geçtiğimiz günlerde açıklanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Emet halkı bir kez daha sarsıldı.
Kararname ile Kütahya Emet Termal Turizm Merkezi turizm bölgesi alanlarından çıkartıldı.
Artık zaman acınıp dizleri vurma zamanı değil, geçmişte yapılan yanlışlardan ders alma zamanıdır.
Emet ilçesinin Termal Sağlık Turizm alanında söz sahibi olması için seferber olunmalıdır.

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
16Eyl