AK PARTİDE BAŞKANLIK YARIŞI BAŞLIYOR

Emet Ak partide kongre süreci başlarken her geçen gün başkan aday sayısı artıyor.

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

Emet Ak partide kongre süreci başlarken, ilçe başkanlı-ğına adya olanlar form doldurmaya başladı. Hafta sonu koordinatör milletvekili ve komisyonun ilçeye geleceği başkanlık seçimlerinde meydan adayların…

Ak parti Emet ilçe başkanlığı geçtiğimiz haftalarda merkez ilçe ve köylerde toplam 400 delegesinin seçimini yapmıştı. Kongre  sürecinin resmen başladığı Ak partide başkanlığa aday olan vatandaşlarımız partiden başvuru formu almaya başladı.Partililerei ve halkı  dolaşarak başkanlığa aday olduğunu ilk açıklayan Mehmet Uzun olurken,i lk resmi dilekçeli başvuruyu Ebubekir Şengül yaptı

Daha önce Elazığ Milletvekili Metin Bulut bölge koordinatör Milletvekili şken budefa Konya Milletvekili Ömer Ünlü koordinatör milletvekili olarak Emet ilçesihne gelecek. Komisyonun Cuma günü Emet ilçe başkanlığında başkan adayları yanı sıra eski ve yeni partide görev almış  yönetici ve yönetim kurulu üyeleri,mevcuyt yönetim kıurulu, teşkilatın çeşitli birimlerinin temsilcileri, v eüyeler ile istişareler yapacağı öğrenildi.

Mevcut başkan Av.Mehmet Yağcıklı yanı sıra, İsmail Akay, Barbaros Karaosmanoğlu, İsmail Elmacı,Mehmet Uzun, Hüseyin Doğan,Ömer Erdoğan,Ali Er’in aday olacağı kamuoyunda daha önce dillendirilirken, kimlerin adaylık başvurusunda bulunacağı Cuma günü kesinlik kazanacak.Kamuyounda Cuma güne kadar aday sayısınında  artması bekleniyor.

Koordinatör milletvekili ve komisyon değerlendirmeleri sonrası, Ak parti Kütahya Milletvekillerinin görüşleri, il teşkilatı vb. kriterlerin ardından genel merkeze 3 veya 4 adayın çağırılması bekleniyor. Ak partinin daha önceki kongrelerde de olduğu gibi tek adayla kongreye gitmesi bekleniyor.

Emet Ak partide bu güne kadar Muhsin Erensoy,Ali Mor,Mehmet Düz, Mehmet Ali Yerem,Adem Cangür, Naci Özcan ve Av. Mehmet Yağcıklı ilçe başkanlığı yaptı.Kurulduğu günden bu yana 6 başkanı değiştiği partide yeni bir değişimin olup olmayacağını önümüzdeki günler gösterecek.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN