24 HAZİRAN MEYDAN MUHAREBESİ

TÜM YAZILARI SON GÜNCELLEME: 29 Mayıs 2018 01:36

GÜNÜN SÖZÜ:Balık vermeyin.Balık tutmasını öğretin.

Adım,adım 24 haziran meydan muharebesine yaklaşırken siyasetçiler bol keseden olur, olmaz işler için desteksiz vaatlerine tanık olmaktayız. Bende bu sebeple yazımın başlığını 24 haziran meydan muharebesi yaptım.

Tüm partilerin listeleri açıklandı.Listeler partilerde olduğu kadar kamu oyunda da eleştirilere neden oluyor. Kütahya da bazı partilerin ilk sıralarında adı geçenlerin Kütahya'lı olmadığı ve Kütahya'nın sorunlarını ne kadar bilir. Kütahya da adam mı yoktu sorularını akla getirdi.AKP de Vural Kavuncu ve Şükrü Nazlı'nın yer almaması, her dönem AKP nin millet vekili çıkardığı Tavşanlı dan listede kimse yer almadı. Bırakın diğer partilerden de seçilecek yerden kimse yok.Emet ilçemiz bu defa çok şanslı.Emet doğumlu,Kütahya da çocuk doktoru ve Emet'lilerin çok yakından tanıdığı Doktor Ali Fazlı Kasap CHP den birinci sırada.Seçilmesi de garanti.Partilerin listelerinde sonra Kütahya ne olur? Kim kaç çıkarır yorumlarına girmek istemiyorum.Fakat Kütahya da bu seçimde beklenmedik sonuçlar çıkabilir.

Bir Emet'liyim.Emet sevdalısıyım.Bu güne kadar Emet ilçemizin köklü sorunları yol hala tamamlanmadı.Sağlık aynı.İşsizlik de gençlere iş ve aş vaadinde bulunanlar ne mi yaptı? İyi be sizin 3-5 bin oyunuz var diyerek Etibor'a ilçe dışından adam almadılar mı? İlçeye organize sanayii vaat edenler ne oldu? Bir organizeden vaz geçtik.Yöremiz de ki işsiz gençlerimize iş verecek yatırımcılar mı getirdiniz. Termal sularımızdan övgülerle methiyeler düzenler hani buraya hangi yatırımı yaptınız. Ama şimdi yine gelecekler. Bayram değil,seyran değil misali sizlere öpücükler ve gülücükler dağıtarak oylarınızı isteyecekler. Biraz dişli sorular sorunca sizleri muhalefet olmakla suçlayacaklar. Taşeron işçilerine gelince. Hepsi kadro olayından memnun değil. İçi boş kadro diye nitelendirdikleri kadrodan dolayı sessizler.Ama dışarıya sel verip sır vermiyorlar.Esnaf kesimine sakın dokunmayın.Özellkle ev hanımları çarşı- pazar alış verişlerini yapanlar. Herkes burnundan soluyor. Göç veren bir ilçede kimse yarınının ne getireceğini bilemiyor. Seçim ortamından memnun olmayalar olduğu gibi memnun olanlarda var. Peki kim onlar. Bedava kömür,erzak ve sıkıştıklarında sosyal dayanışmadan para alan bedavacılar. Halbuki devlet bunlara balık vereceğine balık tutmasını öğretmelidir.Hiç bir iş yapmadan geçinmeyi saltanat sananların yanında tabiri caiz ise at gibi koşturanlar ise maaşlarının azlığından yakınıyorlar.Hele Suriye'li mültecilere biz yiyemiyoruz alın siz yiyin diye verilen afaki paralar. Son aylardaki ekonomik sıkıntılar yüzünden her kesiminde ekonomik ve işsizlik,geçim sıkıntılarından kaynaklanan bir gerginlik var.Bu nedenle seçim ortamında herkes bir,birine ve görüş ve fikirlerine saygılı olsun. Kimse kimseyi kırmasın ne olur. Umarım millet vekilleri adayları da olmayacak,yıllarca yerine getirilemeyen boş ve uçuk vaatlerde bulunmayınız.Emet'lilerin böyle laflara karnı tok artık.

NİYE OLMASIN

Seçim çalışmaları için ilçeye gelecek partililer halkla temaslarda bulunacaklar. Elbette halkın dinlenmesi gerekir. Benim önerim ise; STK ve muhtarlarla bir toplantı yapsalar. Çünkü yörenin ve kurumlarının sorunlarını bire, bir anlatma fırsatı verilmiş olur. Öğrenci ve gençleri kimse yok saymasın. Geleceğimizin teminatı onlar. Onlarla da bir toplantı yaparak onlarını dinlemeliler. Mümkünse Salı pazarında vatandaşlarla ayak üstü sohbetler yapmakla ne kayıp ederler.Köylere gidiniz.Onların dertleri çok.Üretim maliyetlerinin yüksek olması onları üretimden düşürüyor.Çareyi konuşup birlikte bulma yollarını arayınız.

SON 5 YAZISI

Büyüklük Sizde Kalsın

25 Nisan 2024 04:43

OKU

Bizede Bu yakışırdı

06 Nisan 2024 16:18

OKU

Emet Gündemi

18 Şubat 2024 03:01

OKU

Acı Gerçekler

27 Ocak 2024 03:20

OKU

Körükçüler!

14 Aralık 2023 18:03

OKU