BAŞKAN KOCA İÇME SULARINDA HERHANGİ BİR SIKINTI YOK

Emet belediye başkanı Mustafa Koca ilçede yaşanan asit tankeri kazası sonrası kamuoyunda oluşan içme sularına karışıp karışmayacağı yönünde endişeleri giderici açıklamalarda bulundu

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

Emet belediye başkanı Mustafa Koca  ilçede yaşanan asit tankeri  kazası sonrası kamuoyunda oluşan içme sularına karışıp karışmayacağı yönünde endişeleri giderici açıklamalarda bulundu.

            Başkan Koca olay sonrası  belediye su işleri ekiplerinin gerekli incelemeleride yaptığını belirterek  şunları söyledi; “Şehir içme suyu depolarımızın da bulunduğu Köprücek köyümüzde   dün yaşanan asit tankeri olayı üzerine   halkımızı herhangi bir sıkıntı ve tehlikeye düşürecek durum yaşanmaması adına ekiplerimiz alarm durumundaydı. Asit tankerinin   dökülerek ilerlediği 10 km mesafe en son köprücek köprümüzün üzerinde  durmuştur. Belediyemiz su depoları olay yerine  1 km mesafededir. Ayrıca depolarımıza gelen içme sularımız Sarıayak,Alpınız fay hattından geldiği için hattımıza karışma ihtimalide yoktur. İlçemiz sağlık ekipleri ilede yapılan değerlendirmelerde  asitin lokal dökülme olduğundan etkisi olmayacağı belirtildi. Bizler yinede halkımızın sağlığı için  her gün gerekli tetkiklerimizi yapmaya devam edeceğiz.”dedi.

            Başkan Koca yola dökülen asit nedeniyle tehlikeli bir hal alan karayolumuz içinse sürücüleri uyararak;” Karayolları şube şefliğimiz ve Emetbor işletme müdürlüğümüzle olayla ilgili gerekli görüşme ve bilgi alışverişlerinde bulunulmuştur. Olay yerinde  kurumlarımızca gerekli temizlik çalışmaları yapılmış, yapılmayada devam etmektedir. Halkımızın güvenliği için  olayın meydana geldiği  yolda sürücülerimizin dikkatli olmalarını ve mecbur kalmadıkça  bu güzergahı kullanmamalarını iletiyoruz. Valiliğimiz yetkilileri de olayla ilgili gerekli çalışma ve tedbirleri almaktadır. Kaza yapan vatandaşlarımıza acil şifalar dilerken,bir daha bu tür üzücü olayların yaşanmaması temennilerimi iletiyorum “dedi.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN