BOR REZERVLERİ İÇİN ERDOĞAN'A DOSYA

Ak parti Kütahya Milletvekili Şükrü Nazlı Afyon Ak parti istişare toplantısında içerisinde Emet bor rezervlerinin eonomiye kazandırılması adına projelerinde ulunduğu dosyayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunduklarını ifade etti.

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

AK Parti Kütahya Milletvekili M.Şükrü Nazlı,Afyon’da yapılan AK Parti istişare toplantısına özel dosyalar ile gittiklerini bildirdi. Nazlı,tüm Kütahya milletvekilleri ile birlikte birçok projeyi yakından takip ettiklerini, ancak öncelikli projeleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ilettiklerini söyledi.Nazlı Emet bor rezervlerinin daha aktif ekonomiye kazandırılması adına taleplerininde dosyada bulunduğunu belirtti.

ERDOĞAN’A ÖZEL DOSYA 

Dün Afyonkarahisar’da başlayan AK Parti istişare ve değerlendirme toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Kütahya’nın özel dosyası iletildi. AK Parti Kütahya Milletvekili M.Şükrü Nazlı,başta ulaşım olmak üzere üretim ve yatırım gibi konuları da içine alan bir dosya hazırladıklarını ve bu dosyayı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ilettiklerini söyledi. Kütahya ile ilgili birçok konuyu yakından takip ettiklerini dile getiren Nazlı “Kütahya adına takip ettiğimiz birçok konu var. Bu konuları öncelik sırasına göre bir dosya halinde cumhurbaşkanımıza ilettik. Bizim için önemli olan yerli otomobil üretimi konusunu da ele aldık. Özellikle Zafer OSB’de yerli otomobil üretimi için kendisinin bu bölgeye firmaları yönlendirmesi için kendilerinden taleplerde bulunduk.” dedi.

BAŞBAKAN VE BAKANLARLA ÖZEL GÖRÜŞME

M.ŞükrüNazlı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra Başbakan Binali Yıldırım ve bakanlarla da ikili özel görüşme imkânları ile hazırlanan dosya içindeki konuları bire bir görüşerek yapılacak yatırımlara hız kazandıracaklarını ifade etti. Nazlı “Hızlı tren, Zafer OSB’de alt yapı çalışmalarının tamamlanması için doğal gaz ve elektrik konuları, sağlıkla ilgili yapımı devam eden şehir hastanesi ve eksik olan uzman doktorlarla ilgili talepler, adliye binasının yapımına başlanıyor ve bunun 2018 yatırım programın alınarak hemen yapımına başlanması gibi konuları ilettik. Kütahya için birçok proje, bugün için yapımına başlandı. UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağına Kütahya’nın müracaatı var. Bu konuda cumhurbaşkanımızın ulusal ve uluslararası platformlarda gücünden faydalanmak için bu talebi de kendilerine aktardık.” dedi.

KAYAK TURİZMİNDE GEDİZ ÖN PLANDA

Nazlı, Kütahya’nın sadece ekonomik ve yapımı devam eden konuların dışında turizm ve kültür alanında da devam eden projelerinin var olduğunu ifade ettiği açıklamasında “Cumhurbaşkanı, Başbakan ve bakanlarımıza ilettiğimiz konular sadece yatırım ve ekonomik konularla sınırlı değil. Turizm ve kültür alanındaki projelerimizi de ilettik. Gediz Murat Dağı Termal Kayak Merkezi projesi ve Kültür Han projemiz hazırladığımız özel dosyanın içinde yer aldı. Diğer taraftan Eti Bor tesisleri ile ilgili bir talebimiz oldu. Emet’te  çok büyük bir rezerv var. Bu rezervin çok küçük bir bölümünü borik asit olarak üretip satıyoruz ve burada mevcut maden kaynaklarının daha da büyük oranda ekonomiye kazandırılması için bazı taleplerde bulunduk. Serbest Bölge kurulması ile ilgili konularımız var. Yine yollarla ilgili taleplerimizi de ilettik.” dedi.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN